Dues persones detingudes

La Policia Nacional esclareix un dels robatoris més mediàtics dels últims anys

Els fets van succeir el passat any en el Restaurant Atri de Càceres on furs sostretes 45 ampolles de vi valorades en 1.648.500 euros

Els arrestats van realitzar una planificació mil·limètrica del robatori, arribant fins i tot a visitar el restaurant fins a en tres ocasions amb anterioritat als fets

Pocs dies després del robatori, els detinguts van abandonar Espanya i, després de mostrar una alta itinerància per diversos països europeus, van ser localitzats a Croàcia

19/07/22

Agents de la Policia Nacional han detingut a dues persones com a presumptes autors materials del robatori de 45 ampolles de vi en el restaurant Atri de Càceres, aconseguint esclarir un dels robatoris més mediàtics dels últims anys. El valor de les ampolles sostretes ascendeix a 1.648.500 euros i una d'elles és un exemplar únic al món valorada en 310.000 euros. Els arrestats van ser localitzats a Croàcia gràcies a la perfecta coordinació a nivell nacional i internacional amb la participació d'agents de la Policia Nacional al costat de l'Oficina SIRENE, EUROPOL, INTERPOL, la Direcció general de Policia Criminal i Comissaria de Policia Fronterera de Gruda (Croàcia) a més de les Agregadurías d'Interior d'Espanya a Romania i Països Baixos.

Mediàtic robatori

Els fets van succeir el passat 27 d'octubre de 2021 i van ser comesos per dos persones –home i dona-, que van demostrar estar altament especialitzats i amb experiència en realitzar el robatori amb una planificació mil·limètrica. 

Segons les gestions realitzades, els agents han pogut constatar que la dona es va allotjar a l'Hotel Atri formalitzant la reserva mitjançant un document fals suís. Després de sopar en el restaurant al costat del seu còmplice, tots dos van visitar el celler convidats pel personal, pràctica totalment habitual amb els clients. 

Després d'això van pujar a l'habitació i, moments després, l'home abandonava l'estada per dirigir-se al soterrani on es troba el celler. Després d'accedir amb una clau mestra, prèviament sostreta, moments després sortia amb tres grans motxilles –una a cada mà i una altra a l'esquena- on va introduir les ampolles. Per a la seva protecció dins de les motxilles van utilitzar diverses tovalloles de l'habitació on estaven allotjats. Mentrestant, la dona distreia a l'empleat amb l'excusa que preparés una mica de menjar a pesar que la cuina ja estava tancada. El robatori va ser descobert l'endemà, constatant que els presumptes autors havien abandonat l'hotel sobre les 5:30 d'el matí. 

Perfecta coordinació policial

Després de nombroses gestions, tant a Espanya com en altres països, els agents van aconseguir identificar als dos presumptes autors i van constatar que comptaven amb una gran professionalitat, especialització i perfecta planificació del robatori. A més, es va poder comprovar que van visitar tres vegades el restaurant abans del robatori per fer un estudi previ del lloc. 

La seva localització també va ser dificultosa. Pocs dies després del robatori van abandonar Espanya i la seva alta mobilitat i itinerància ha impedit conèixer el seu parador exacte fins que, finalment, van ser localitzats entrant a Croàcia des de Montenegro pel lloc fronterer de Karasovi Sutorina. Allí van ser detinguts, gràcies a la cooperació internacional, per les autoritats d'aquest país sobre la base de les OEDE sol·licitades per la Policia Nacional. A més, al moment de l'arrest, l'home tenia vigents altres dos ordres de detenció emeses per Jutjats de Madrid.