Operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

Aprehendido a Barcelona la major partida de contraban de marihuana d'Espanya

S'han confiscat en la localitat de Vilasar de Mar més de sis tones de substància vegetal

La macroplantación disposava d'un sofisticat sistema de seguretat compost per més de 100 càmeres de vídeo vigilància les imatges de la qual eren enviades a un centre de control on eren monitorades les 24 hores del dia

Saques amb la marihuana intervinguda

07/07/22

 La macroplantación disposava d'un sofisticat sistema de seguretat compost per més de 100 càmeres de vídeo vigilància les imatges de la qual eren enviades a un centre de control on eren monitorades les 24 hores del dia

Aquesta plantació no es tractava d'una de cànem industrial ja que mancava de permís algun per a l'obtenció de CBD (Cannabidiol) atorgat per l'AEMPS (Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris), podent-se comprovar que es dedicaven a l'obtenció d'esqueixos de marihuana de plantes mare per a la seva venda a tercers i al cultiu de plantes de marihuana per a l'obtenció de cogollos i posterior manufactura i empaquetat dels mateixos al buit per a la seva venda al mercat negre.

En aquesta plantació havien col·locat cartells en els quals es podia llegir “CULTIU DE CÀNEM INDUSTRIAL” i els logotips del Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, la Policia de la Generalitat-Mossos´d Esquadra, l'Ajuntament de Vilasar de Mar i el Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya. Tot això per fingir que es dedicaven a una activitat lícita que portaven amb total impunitat des d'almenys l'any 2018, camuflant amb això la seva veritable activitat, que era el tráfico d'estupefaents a gran escala. 

Una vegada identificades les persones presumptament responsables de la plantació, juntament amb la resta d'indicis es va sol·licitar manament d'entrada i registre al Jutjat d'Instrucció. Com a resultat, es va procedir a la detenció dels cinc responsables de la plantació com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i d'un delicte de defraudació de fluids elèctrics i anàlegs. 

Més de sis tones de marihuana, 3,5 tones de cogollos

En total s'han aprehendido algo más de sis tones de marihuana, dins de les quals hi havia 3,5 tones de cogollos envasats al buit en nombroses saques termoselladas. 

En el registre es va localitzar aquesta gran quantitat de substància estupefaent repartida entre diverses naus i hivernacles. Es tracta de la major quantitat de marihuana intervinguda a Espanya i, referent als cogollos, la major partida de contraban de Catalunya i el segon a tot territori nacional. 

A més, dins de la substància vegetal també es van intervenir 305 quilograms de pol·len de marihuana i 422 quilograms de marihuana. En la pròpia finca es dedicaven a premsar-ho i compactar-ho per a la fabricació de tableta d'haixix, trobant en aquest registre 17 quilograms d'aquesta substància, empaquetades en petites tableta de 100 grams cadascuna.  És a dir, a més de la producció de marihuana a gran escala, també havien començat a fabricar resina d'haixix. 

Aprehendidas més de 100.000 plantes de marihuana

D'altra banda, s'ha aprehendido més de 100.000 plantes de marihuana, de les quals unes 2.000 eren plantes mare de gran grandària, a més de més de 97.000 esqueixos en diferents fases de creixement, els quals, amb agents enraizantes, eren sembrats en safates que eren destinats a la venda per a altres cultius aliens o al trasplantament en els propis hivernacles de la plantació, i així obtenir una nova collita de cogollos, pol·len i picada per a l'obtenció de més tableta d'haixix. 

Els responsables de la plantació havien instal·lat un sofisticat sistema de seguretat mitjançant més de 100 càmeres dotades amb funcions d'última generació per detectar qualsevol moviment, les quals enviaven imatges a un centre de control amb quatre monitors grans de televisió on existia vigilància durant les 24 hores. També disposaven d'una infinitat de maquinària molt especialitzada usada  per al cultiu, recol·lecció i empaquetat de marihuana, així com per a la producció, premsatge i empaquetat d'haixix. 

Es detecta el major frau elèctric en una plantació de marihuana

La plantació de marihuana estava enganxada de manera clandestina al fluid elèctric, la qual cosa confirma que es tractava d'una macrofactoría dedicada a la fabricació il·legal de substàncies estupefaents. En la finca es van personar inspectors de l'empresa elèctrica, comprovant que existien dues enganxis fraudulents a l'escomesa general, sent el major frau elèctric detectat per aquesta empresa en una plantació de marihuana, superant els dos milions de quilowatts/hora i el milió d'euros de perjudici econòmic. 

A més de la substancia estupefaent, s'han confiscat dues armes d'aire comprimit, un arma blanca, dues armes d'electrochoque i aerosols de pebre, i s'ha intervingut 5.385 euros en efectiu i multitud de material informàtic i audiovisual.

Referent al material intervingut per al cultiu i manufactura de la substància vegetal, s'ha intervingut més d'1.500 llums de creixement, així com multitud de màquines recol·lectores de cogollos (descogolladoras), màquines extractoras de pol·len, equips d'aire condicionat, i humificadores, entre uns altres.

 

Vista de plantes de marihuana en hivernacle