A la ciutat gaditana d'Algesires

La Policia Nacional esclareix la defunció d'un jove sense identificar que va aparèixer cremat el passat mes de maig

La dificultat de la recerca va radicar que l'home es trobava sense efectes personals, sense identificar i en l'absència d'informació del lloc on s'havia produït el fet

Una inspecció ocular duta a terme mitjançant l'ús de dron i l'helicòpter del Servei de Mitjans Aeris, que va permetre la localització d'una motxilla del mort que contenia pots de dissolvent, va facilitar la labor de recerca

Després de múltiples gestions i després d'haver treballat sobre totes les hipòtesis, inclosa la d'un possible homicidi, es va poder identificar el cadàver i determinar que la mort va poder deure's a causes accidentals o autolíticas

23/06/22

Investigadors de la Policia Nacional han esclarit la defunció d'un jove sense identificar que va aparèixer cremat el passat mes de maig en la localitat gaditana d'Algesires. La dificultat de la recerca va radicar que l'home es trobava sense efectes personals, sense identificar i en l'absència d'informació del lloc on s'havia produït el fet. Una inspecció ocular duta a terme mitjançant l'ús de dron i l'helicòpter del Servei de Mitjans Aeris, que va permetre la localització d'una motxilla del mort que contenia pots de dissolvent, va facilitar la labor de recerca. Després de múltiples gestions i després d'haver treballat sobre totes les hipòtesis, inclosa la d'un possible homicidi, es va poder identificar el cadàver i determinar que la mort va poder deure's a causes accidentals o autolíticas.

La recerca es va iniciar el passat dos de maig quan el vigilant de seguretat d'unes obres va avisar sobre la troballa d'un jove que es trobava pràcticament calcinat. Agents de seguretat ciutadana que es van desplaçar al lloc, van poder comprovar que l'home es trobava completament nu i presentava cremades en el 90 per cent del seu cos. Després de ser traslladat a un centre hospitalari, on va morir l'endemà passat, es va activar el procediment d'actuació davant delictes violents, en el qual tant agents de de Policia Judicial i de Policia Científica van dur a terme les primeres perquisicions, en les es va poder comprovar que el jove mancava de documentació, de telèfon mòbil i de pertinença alguna.

Després d'aconseguir la seva identificació, es va poder comprovar que el mort, un home marroquí de 22 anys, amb prou feines portava unes hores en la localitat i havia arribat des de Madrid, on prèviament havia estat atacat amb un ganivet i amenaçat amb ser cremat amb un aerosol i un encenedor.

Dron i un helicòpter per a una inspecció ocular

Les indagacions dels agents van permetre reconstruir tots els moviments de l'home des que va partir de Madrid i va arribar a Algesires, així com els de les seves primeres hores a la ciutat. Una inspecció ocular posterior sobre un dels llocs on podria haver passat el mort –un edifici d'habitatges en construcció abandonat- que va haver de fer-se emprant dron i l'helicòpter del Servei de Mitjans Aeris, va permetre localitzar la motxilla del jove al costat de tres pots de dissolvent, una samarreta cremada i altres peces de vestir.

Una anàlisi exhaustiva de l'els efectes oposats i del lloc on van aparèixer, que  fins i tot va permetre localitzar el lloc on s'havien adquirit els pots de dissolvent pel propi mort, va permetre als investigadors descartar que s'hi hagués tracta d'una defunció de caràcter homicida. Les perquisicions practicades han estat posades a la disposició de l'autoritat judicial, a la qual s'ha informat del suposat caràcter accidental o autolítico de la defunció.