En un acte celebrat a la seu del CSIC a Madrid

La Fundació Policia Espanyola ha lliurat els Premis de Recerca 2020 i 2021

L'acte ha estat presidit pel director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras, qui ha estat acompanyat pel president de la Fundació Policia Espanyola, Rafael del Riu Sendino, i el vice-president adjunt de Relacions Institucionals del CSIC, José María Calleja

El reconeixement corresponent a 2020 ha estat atorgat al projecte titulat “MINERVA: Metodologia aplicada en la recerca tecnològica dins de l'àmbit policial”, realitzat per Iván Moreno Fernández

El projecte guanyador del premi corresponent a 2021 és “ORIÓN; una eina de recerca per a l'anàlisi i explotació de la informació aplicada a la intel·ligència policial”, realitzat per Manuel Ramos Flórez, Javier Sotoca Cruz i Oliver Grisha Lorenzo Felipe

En la seva intervenció, Pardo Piqueras ha indicat que “aquests Premis de la Fundació Policia Espanyola fomenten la recerca en l'àmbit de la seguretat pública”

Acte d'entrega dels Premis de Recerca de Fundació Policia Espanyola

07/06/22

La Fundació Policia Espanyola ha lliurat, en un acte celebrat a la seu del CSIC a Madrid, els Premis de Recerca 2020 i 2021. L'acte ha estat presidit pel director general de la Policia, Francisco Pardo, qui ha estat acompanyat pel president de la Fundació Policia Espanyola, Rafael del Riu Sendino, i el vice-president adjunt de Relacions Institucionals del CSIC, José María Calleja.

Els guardons tenen per objecte incentivar l'estudi i la recerca en l'àmbit de la seguretat i millorar el nivell de l'activitat investigadora para, al seu torn, apropar a la societat espanyola els temes relacionats amb la seguretat de les persones, i contribuir a la defensa de les llibertats i drets dels ciutadans.

En la seva intervenció, Pardo Piqueras ha indicat que “aquests Premis de la Fundació Policia Espanyola fomenten la recerca en l'àmbit de la seguretat pública”. A més d'afirmar que “la recerca és el camí que cal recórrer si volem millorar en tots i cadascun dels àmbits de l'activitat humana”.

Premiats 2020

En l'acte, celebrat avui a la seu del CSIC a Madrid, el premi corresponent a l'any 2020 ha estat concedit al treball titulat “MINERVA: Metodologia aplicada en la recerca tecnològica dins de l'àmbit policial” realitzat per Iván Moreno Fernández. El treball és una veritable eina de recerca concebuda per recolzar als policies en la seva labor investigativa en crear protocols d'actuació davant infraccions relacionades amb l'àmbit tecnològic. 

A més ha estat lliurat l'accésit al treball “EYESKY; un sistema amb tecnologia web per a la geolocalització de vehicles, persones o coses”, realitzat per Javier Pérez Morete, que presenta un servidor web configurable amb capacitat per comunicar-se amb altres dispositius GPS en temps real. Un sistema destinat als grups operatius que realitzen funcions de vigilància i seguiment.

Premiats 2021

D'altra banda, el primer premi de Recerca de 2021 ha recaigut en el projecte titulat “ORIÓN: Eina de recerca per a l'anàlisi i explotació de la informació aplicada a la intel·ligència policial”. Els seus creadors Manuel Ramos Flórez, Javier Sotoca Cruz i Oliver Grisha Lorenzo Felipe han desenvolupat un sistema informàtic que ofereix la possibilitat d'interactuar de manera conjunta i simultània amb tots els sistemes policials para, d'aquesta manera, gestionar una enorme quantitat de dades i convertir-los en informació amb uns temps de resposta baixos. 

L'accésit 2021 ha estat per al treball denominat “INKJET: Caracterització i discriminació de documents impresos mitjançant tecnologia inkjet a través d'un mètode optimitzat de microscopía òptica amb imatge”. Realitzat per Fernando Corrals Arenal i Matías Calcerrada Guerreiro, planteja l'ocupació de la microscopía òptica amb tractament d'imatge per a la caracterització i discriminació de documents impresos mitjançant tecnologia inkjet.

 

Discurs del director general de la Policia, Francisco Pardo PiquerasPremiats 2020 i 2021