L'helicòpter informava a la resta d'unitats de l'itinerari del turisme escapolit

La Policia Nacional deté als tres ocupants d'un vehicle després d'una intensa persecució entre Estepona i Mijas

Els fets van ocórrer en la nit d'ahir quan els agents van detectar un vehicle que realitzava perilloses maniobres que posaven en risc la seguretat del tráfico

Els implicats, d'entre 26 i 32 anys, han estat arrestats per la seva presumpta implicació en els delictes contra la seguretat vial, atemptat a l'autoritat, i resistència i desobediència

03/06/22

En una intervenció duta a terme en la nit d'ahir, la Policia Nacional ha detingut a la província de Màlaga a tres homes - de 26, 28 i 32 anys- després d'una intensa persecució policial entre les localitats d'Estepona i Mijas. Els sospitosos circulaven a bord d'un vehicle a tota velocitat per la A-7 realitzant maniobres indegudes que van posar en risc la seguretat del tráfico. Han estat arrestats per la seva presumpta participació en els delictes contra la seguretat vial, atemptat a agents de l'autoritat, i resistència i desobediència.

Inici de l'actuació

Sobre les 23:30 hores, una dotació de la Comissaria d'Estepona va detectar un vehicle sospitós que depassa amb escreix la velocitat permesa de la via A7. L'automòbil en qüestió esquivava altres cotxes i realitzava avançaments per la dreta, posant en risc la seguretat del tráfico i a la resta d'usuaris de la via. A l'altura de Cancel·lada, i després d'una temerària frenada, el conductor va sortir momentàniament de l'autovia i va ometre els senyals “d'alt policia” que li van donar els agents.

A continuació, el turisme va emprendre la fugida per a presa novament l'A7 adreça Màlaga. A la persecució es van unir diverses dotacions en servei, tant de les comissaries d'Estepona com de Marbella, així com del Servei de Mitjans Aeris. De fet, l'helicòpter, amb indicatiu Còndor, va informar a la resta d'unitats de l'itinerari pres pel vehicle a la fugida. 

Després d'un seguiment que va portar fins al nucli poblacional de Calahonda, en Mijas, el vehicle va sortir de l'autovia i es va endinsar en una urbanització de la zona. En aquest moment, els ocupants del cotxe es van baixar del turisme portant unes àmplies borses que contenien diners en efectiu. Finalment, a escassos metros d'on havien deixat el turisme, els sospitosos van ser detinguts.

Els agents van intervenir l'automòbil implicat, a fi de practicar la preceptiva inspecció ocular, així com 6.845 euros en efectiu.