Un dels quatre detinguts en l'operació ha ingressat a la presó provisional

La Policia Nacional desarticula una organització criminal que prostituïa a dones colombianes a Espanya i França

Les dones eren captades al seu país amb falses ofertes de treball per a la cura de persones majors a França, des d'on eren obligades a exercir la prostitució i, passat un temps, traslladades a Espanya

Eren explotades sexualment en pisos de cites situats a Sevilla i sotmeses a sessions de fotografia eròtica per a la seva publicació en pàgines web de serveis sexuals

L'arrestat que ha ingressat a la presó provisional hauria agredit sexualment a una de les víctimes en múltiples ocasions

27/05/22

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal que presumptament es dedicava a captar dones colombianes per prostituir-les a França i Espanya. Les víctimes, en una situació socioeconòmica molt desfavorable al seu país d'origen, eren enganyades amb falses ofertes de treball en la cura de persones majors a França. Una vegada al país gal eren forçades a exercir la prostitució durant un temps, fins que eren traslladades a Espanya, on seguien sent prostituïdes en pisos de cites situats a Sevilla. L'entramat també s'encarregava de realitzar fotografies eròtiques a les dones que publicava en pàgines web oferint els seus serveis sexuals. Almenys una de les dones, a la seva arribada a Espanya, va ser agredida sexualment de forma reiterada per un dels membres de l'organització. De les quatre detencions practicades, tres s'han realitzat a Sevilla i una a Chiclana de la Frontera (Cadis).

La recerca es va iniciar al desembre de l'any passat quan la Policia Nacional va tenir coneixement de l'existència a Sevilla d'una organització criminal que es dedicava a la tracta de dones per a la seva explotació sexual.

Les indagacions realitzades, van permetre als agents constatar que l'entramat desarticulat es dedicava a captar dones de nacionalitat colombiana que vivien en una situació molt precària al seu país d'origen a les quals oferien un treball digne en la cura de persones majors a França.

Una vegada acceptada l'oferta, les víctimes volaven a París en un viatge pagat per l'organització i acompanyades per un dels seus integrants en funcions de vigilància i control. Ja al país gal, les dones prenien consciència de l'engany al que havien estat sotmeses, sent obligades a exercir la prostitució de forma coactiva. Passat un temps, eren traslladades al nostre país, on les hi seguia explotant sexualment en condicions abusives en algun dels pisos de cites que l'entramat posseïa a Sevilla.

Publicació en pàgines web

Per obtenir clients, l'organització publicava en pàgines web d'encontres sexuals fotografies eròtiques realitzades a les dones, oferint els seus serveis sexuals tant en els pisos que controlaven com als domicilis dels propis clients.

En l'operació policial desenvolupada s'ha dut a terme la detenció de quatre persones. A una d'elles se li imputen delictes de tracta d'éssers humans i agressió sexual; a les tres restants, delictes relatius a la prostitució.

Contra la tracta no hi ha tracte

Aquesta operació s'emmarca dins del Pla de la Policia Nacional contra la Tracta d'Éssers humans amb Finalitats d'Explotació Sexual. La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial d'aquest tipus de delictes, no quedant reflectida la trucada en la factura telefònica.