A diverses províncies de tota Espanya

La Policia Nacional inspecciona 166 establiments per distribució il·lícita de senyal de televisió de partits de futbol

S'ha dut a terme a les ciutats de Sevilla, Màlaga, Còrdova, Zaragoza, Valladolid, Múrcia, Palma de Mallorca, Gijón, Madrid, Vigo, Las Palmas, Bilbao i Barcelona

Hi ha 166 imputats com a presumptes responsables d'un delicte contra la propietat intel·lectual i s'estima que el perjudici econòmic ocasionat als titulars del contingut audiovisual, distribuït il·legalment, ascendeix a més d'1.000.000 d'euros

Decodificadores de senyals de TV

19/05/22

Agents de la Policia Nacional ha inspeccionat 166 establiments d'hostaleria en un operatiu policial contra la distribució il·lícita del senyal de televisió de partits de futbol amb la inspecció coordinada de 166 bars en tota Espanya. Hi ha 166 imputats com a presumptes responsable d'un delicte contra la propietat intel·lectual i s'estima que el perjudici econòmic ocasionat als titulars del contingut multimèdia distribuït il·legalment ascendeix a més d'1.000.000 d'euros.

La recerca es va iniciar al gener de 2022 arran de la denúncia interposada per la Lliga contra establiments  d'hostaleria de diferents províncies espanyoles que estarien distribuint il·lícitament el senyal  de partits de futbol d'equips espanyols, sense l'autorització dels propietaris d'aquest contingut.

166 establiments amb emissió fraudulenta

En el transcurs de la recerca els agents van dur a terme les comprovacions oportunes dels establiments comercials que emetien partits de futbol de les competicions La Lliga Santander i UEFA Champions League. Després de diverses perquisicions es va confirmar que 166 establiments de diferents ciutats espanyoles - Sevilla, Màlaga, Còrdova, Zaragoza, Valladolid, Múrcia, Palma de Mallorca, Gijón, Madrid, Vigo, Las Palmas, Bilbao i Barcelona - estaven implicats en l'emissió fraudulenta dels partits de futbol.

Amb aquesta informació es va engegar un macro operatiu per realitzar de manera coordinada la inspecció de tots els establiments comercials investigats durant el transcurs d'una de les jornades de la competició de futbol de LaLiga Santander. Com a resultat del mateix es va desarticular tota la infraestructura que permetia la visualització il·legal del contingut multimèdia de pagament, amb la identificació dels responsables i el cessament del servei il·legal que prestaven.

Perjudici econòmic d'1.066.386 €

Als titulars dels establiments comercials investigats, se'ls imputa un delicte contra la propietat intel·lectual com a presumptes responsables de distribuir el contingut audiovisual de manera fraudulenta, ja que a través de decodificadores o micro controladors accedien de manera il·lícita a contingut protegit emès per canals codificats. Amb això obtenien un benefici econòmic fraudulent ja que oferien la possibilitat de veure esdeveniments esportius, únicament emesos a través de canals codificats que els feia posseïdors d'un servei extra que altres establiments no oferien. S'estima que el perjudici  econòmic ocasionat als titulars del contingut audiovisual distribuït il·legalment ascendeix a 1.066.386 €.