A la província de València

La Policia Nacional desarticula una xarxa d'explotació sexual de dones en pisos de cites i allibera a vuit víctimes

Las víctimas, mujeres de origen colombiano principalmente, eran captadas en su país a través de redes sociales bajo el engaño de trabajos legales y dignos en España

Una de las mujeres fue violada por un cliente sin que la organización hiciera nada por impedirlo

Detenidas un total de 10 personas en Valencia, A Coruña y Zaragoza

06/05/22

Agents de la Policia Nacional han alliberat a vuit dones i han desarticulat una organització criminal d'origen sud-americà que, presumptament, les explotava sexualment en pisos de cites situats a la província de València.

Les víctimes, dones d'origen colombià en la seva majoria, eren captades al seu país d'origen a través de xarxes socials on les oferien treballs legals i dignes a Espanya. Una vegada al nostre país eren obligades a prostituir-se en els citats pisos, on una d'elles va arribar a ser violada per un dels clients sense que cap membre de l'organització ho impedís. En l'operació policial s'ha detingut a 10 persones -cinc a la província de València, tres a la Corunya i dues a Saragossa- i s'han confiscat 21.450 euros en metàl·lic, diversos telèfons mòbils i càmeres de vídeo de vigilància.

La recerca policial es va iniciar gràcies a una denúncia que alertava de la possible existència d'un grup criminal conformat per ciutadans sud-americans dedicats, presumptament, a la tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, tráfico de drogues i prostitució. Les indagacions realitzades pels agents van constatar l'existència d'aquesta organització,  assentada a la província de València però que anteriorment havia operat a les províncies de la Corunya i Zaragoza.

Control ferri sobre les dones

Els pisos on l'entramat criminal prostituïa a les seves víctimes comptaven amb sistemes de video vigilància que permetien controlar tots els seus moviments. Les dones eren obligades a anotar en quaderns els serveis que realitzaven, inclòs el mètode de pagament, que podia ser en metàl·lic, a través de plataformes de pagaments mòbils o mitjançant targeta de crèdit. Aquesta relació de serveis i els diners en metàl·lic recaptat havien d'introduir-ho en sobres amb els seus noms i dipositar-los en bústies que l'entramat havia instal·lat en cadascun dels pisos. De manera periòdica, els explotadors recollien els sobres apropiant-se del 40 per cent de cada servei i lliurant la resta a les dones, de tal manera que elles no arribaven a disposar lliurement dels diners que generaven.

Potenciadores sexuals i estupefaents ocults en una motocicleta

L'organització criminal incrementava els seus beneficis amb la venda de substàncies estupefaents i potenciadores sexuals als clients. Quan aquests les sol·licitaven, les dones es posaven en contacte amb membres de l'organització que s'encarregaven de la seva distribució i venda.  Les indagacions realitzades per les agents van permetre descobrir que aquestes substàncies eren emmagatzemades en una motocicleta estacionada de manera permanent en el garatge d'un dels pisos controlats per l'organització.

La recerca ha finalitzat amb la detenció de 10 persones a les províncies de València, Coruña i Zaragoza,  així com el registre de sis domicilis a la província llevantina on s'han confiscat 21.450 € en metàl·lic, diversos telèfons mòbils, càmeres de vídeo de vigilància i nombrosa documentació d'interès per a la recerca.