Va ser captada a través de les xarxes socials

La Policia Nacional allibera a una víctima d'explotació sexual i deté a set persones a Valladolid i Avilés

La víctima va viatjar enganyada des de Romania i va passar a estar sota el control de diversos membres que pertanyien a dues faccions de l'entramat assentades a Espanya

L'obligaven a prostituir-se en clubs d'alternació i al carrer, i l'agredien físicament. També li van llevar la seva documentació, per impedir-li escapar i els diners producte de la seva pròpia explotació

La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i un correu electrònic trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d'aquest tipus de delictes, no quedant reflectida la trucada en la factura telefònica

18/04/22

Agents de la Policia Nacional han alliberat a una víctima d'explotació sexual i detingut a set persones a Valladolid i Avilés. La víctima va ser captada pel grup de proxenetas a través de les xarxes socials, va viatjar enganyada des de Romania i va passar a estar sota el control de diversos membres que pertanyien a dues faccions de l'entramat assentades a Espanya. L'obligaven a prostituir-se en clubs d'alternació i al carrer. L'agredien físicament, li van llevar la seva documentació per impedir-li escapar i els diners producte de la seva pròpia explotació.

Obligada a prostituir-se al carrer

La xarxa estava assentada a Espanya, principalment a Valladolid i Avilés. El grup criminal va captar a la seva víctima a Romania a través de les xarxes socials i la va enganyar dient que la contractaven per treballar a una altra àrea laboral sense relació amb la prostitució. La víctima va viatjar prenent un vol des del seu país d'origen, a Romania, fins a Madrid. Després, es va traslladar a la localitat de Valladolid on va començar la seva explotació sexual. Més tard la van portar amb cotxe fins a Astúries, on va passar a estar sota el control de membres de l'entramat a Avilés.

Els detinguts obligaven a la seva víctima a exercir la prostitució en clubs d'alternació i fins i tot al carrer, en ambdues ciutats. A més, havia de donar als seus captores els diners que havia obtingut per la seva explotació. L'agredien físicament i li van retenir el passaport, i la seva carta d'identitat, com a mitjà coercitiu per impedir que pogués sortir lliurement.

Cooperació internacional

La recerca ha rebut suport per part de l'Agregaduría de Romania a Espanya. Durant la mateixa, s'ha mantingut contacte directe amb autoritats de Romania per al desenvolupament dels esbrinaments policials.

L'operació ha culminat amb l'alliberament de la dona a Avilés, on s'han realitzat tres detencions, que se sumen a altres quatre dutes a terme a Valladolid com a presumptes autors dels delictes de tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, relatius a la prostitució i pertinença a grup criminal. A més, els agents han realitzat un registre en un domicili en la localitat asturiana d'Avilés i han intervingut documentació relacionada amb la recerca.

La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i un correu electrònic trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d'aquest tipus de delictes, no quedant reflectida la trucada en la factura telefònica.