A Barcelona

La Policia Nacional deté a un dels líders de l'organització criminal d'origen nòrdic Mantaqa

L'arrestat és un fugitiu reclamat per les autoritats finlandeses per narcotràfic, delictes contra l'ordre públic i contra la seguretat de l'Estat

L'Ordre Europea de Detenció i Entrega li feia responsable de la recepció, magatzematge i distribució de diversos tipus de substàncies estupefaents com a cocaïna, marihuana i fàrmacs opiáceos

06/04/22

Agents de la Policia Nacional han detingut a Barcelona a un dels líders de Mantaqa, una organització criminal d'origen nòrdic dedicada al narcotràfic a gran escala. Estava reclamat per les autoritats finlandeses per tráfico de drogues, delictes contra l'ordre públic i contra la seguretat de l'Estat. D'acord amb el relat de fets aportat en l'Ordre Europea de Detenció i Entrega, es tracta d'un dels responsables de recepcionar, emmagatzemar i posteriorment distribuir diversos tipus de les substancies estupefaents que traficava l'organització, com a cocaïna, marihuana i fàrmacs opiáceos.

Les recerques es van iniciar quan es va tenir coneixement de la presència al nostre país d'un fugitiu finlandès, a qui s'atribuïa ser un dels líders de l'organització criminal d'origen nòrdic denominada Mantaqa. L'investigat estava reclamat internacionalment per les autoritats finlandeses per la seva participació en activitats de tráfico de substàncies estupefaents a gran escala, així com per la comissió de delictes contra l'ordre públic i la seguretat de l'Estat. 

Individu perillós i presumiblement armat

Els investigadors van tenir coneixement que el fugitiu podria estar residint a Barcelona, per la qual cosa es van realitzar gestions gràcies a les quals es van situar dos domicilis d'interès a la Ciutat Comtal. Entorn de/Entorn dels habitatges es van establir labors de vigilància i es van realitzar seguiments dels seus ocupants en qualitat de possibles consorts del fugitiu. 

En un dels seguiments, l'objectiu va conduir als agents des d'un dels citats domicilis fins a un hotel al centre de Barcelona on finalment se li va identificar quan sortia de l'establiment. En aquest moment es va procedir a la seva detenció emprant les corresponents mesures de seguretat, ja que les autoritats finlandeses ho consideraven un individu perillós i presumiblement armat.