En la localitat de Vélez-Màlaga

Alliberades set víctimes d'explotació sexual sotmeses a vigilància a través de càmeres ocultes

Han estat detingudes 13 persones com a presumptes responsables de delictes relatius a la prostitució, blanqueig de capitals, falsedat documental, contra la salut pública i pertinença a organització criminal

S'han dut a terme tres entrades i registres en domicilis on s'han intervingut diferents substancies estupefaents, pastilles vigorizantes, balances de precisió, càmeres de seguretat, ordinadors i s'han bloquejat actius de l'organització per valor de gairebé 60.000 euros

Obligaven a les víctimes a exercir la prostitució durant jornades que podrien aconseguir en alguns casos les 24 hores i a distribuir substancies estupefaents entre els clients

Càmera oculta en una bombeta

13/03/22

Agents de la Policia Nacional han alliberat en la localitat de Vélez-Màlaga (Màlaga) a set víctimes d'explotació sexual que eren sotmeses a vigilància a través de càmeres ocultes. S'ha detingut a 13 persones com a presumptes responsables de delictes relatius a la prostitució, blanqueig de capitals, falsedat documental, contra la salut pública i pertinença a organització criminal. Obligaven a les víctimes a exercir la prostitució durant jornades que podrien aconseguir en alguns casos les 24 hores i a distribuir substancies estupefaents entre els clients. Durant l'operació s'han intervingut diferents substancies estupefaents, pastilles vigorizantes, balances de precisió, càmeres de seguretat, ordinadors i s'han bloquejat actius de l'organització per valor de gairebé 60.000 euros.

La recerca es va iniciar al començament de l'any 2021 a partir d'una informació que apuntava a la possible explotació sexual de dones en un habitatge de la localitat malaguenya de Torre del Mar, on pel que sembla també se subministraven estupefaents als clients. Les gestions dels investigadors van ser desgranant l'estructura d'una organització criminal que es dedicava a explotar sexualment a dones, en situació de vulnerabilitat i majoritàriament estrangeres, des de tres pisos en el municipi malagueny de Torre del Mar.

Jornades maratonianas de fins a 24 hores

Les perquisicions dels agents van confirmar com les víctimes d'explotació sexual i laboral eren sotmeses a jornades maratonianas, treballant en alguns casos fins a 24 hores continuades, sota una fèrria vigilància i sent obligades també a distribuir substancies estupefaents entre els clients.

Finalment, una vegada identificats els integrants de la trama, els agents van dur a terme l'entrada i registre en els tres immobles objecto de seguiment. En els tres habitatges van ser localitzades i alliberades set víctimes i es va detenir a diversos membres del grup criminal. A més van ser  intervingudes 25 dosi de cocaïna, 100 grams de marihuana distribuïts en petits embolcalls, paquets amb pastilles vigorizantes, balances de precisió, 3.965 euros en efectiu, ordinadors i telèfons mòbils.

Càmeres que simulaven bombetes per vigilar a les víctimes

Durant els registres dels domicilis on es realitzava l'activitat il·lícita, els agents es van percatar que els integrants de l'organització havien instal·lat un sistema de vigilància amb càmeres ocultes, per controlar que les víctimes complien amb les jornades imposades. Les càmeres passaven completament desapercebudes ja que unes simulaven ser bombetes comunes  i unes altres es trobaven camuflades en altres elements del mobiliari.

Els diners obtinguts del negoci fraudulent era reutilitzat per a la compra de substàncies estupefaents que, posteriorment, venien entre els clients. A més, en una segona fase de l'operació, els investigadors van donar per desarticulada completament la trama criminal i van intervenir actius per valor de 59.634 euros. Al final s'ha detingut a un total de 13 persones que van ser posades a la disposició de l'autoritat judicial.

Pla contra la Tracta

Aquesta operació s'emmarca dins del Pla de la Policia Nacional contra la Tracta d'Éssers humans amb Finalitats d'Explotació Sexual. La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial d'aquest tipus de delictes, no quedant reflectida la trucada en la factura telefònica.