Traslladaven als migrants des de Ceuta a Algesires

La Policia Nacional desarticula una xarxa dedicada al tráfico il·legal de persones usant embarcacions d'esbarjo

S'ha detingut a un total de quatre persones que duien a terme diferents tasques dins de la xarxa criminal

Durant l'operació policial s'ha intervingut un vaixell d'ús recreatiu amb el qual traslladaven clandestinament als migrants

11/03/22

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una xarxa presumptament dedicada al tráfico il·legal de persones usant embarcacions d'esbarjo entre les ciutats de Ceuta i Algesires.

S'ha detingut a un total de quatre persones que duien a terme diferents tasques dins de l'entramat. Durant l'operació policial s'ha intervingut un vaixell d'ús recreatiu amb el qual traslladaven clandestinament als migrants.

La recerca es va iniciar quan els agents van detectar la possible existència d'una ruta d'introducció irregular de migrants entre les ciutats de Ceuta i Algesires per via marítima. Les perquisicions practicades van detectar que un veí de la ciutat de Ceuta liderava el grup i comptava amb el suport  d'un altre home que tenia la funció de captar migrants als quals traslladar a la península.

Entre 2.500 i 4.000 euros per 14 quilòmetres

El captador aprofitava la voluntat de ciutadans estrangers que s'havien quedat en situació irregular a Ceuta i que desitjaven traslladar-se a la península per posar-los en contacte amb altres integrants de l'organització. Aquests els oferien la possibilitat de realitzar el viatge a canvi de quantitats econòmiques que oscil·laven entre 2.500 i 4.000 euros.

Gestions posteriors van permetre detectar que altres dues persones formaven part de l'estructura criminal. A més es va saber que el mètode que utilitzaven per traslladar il·legalment a persones fins a Algesires era a bord d'embarcacions  recreatives per tractar de passar inadvertits davant els controls policials.

Una vegada que van identificar a tots els integrants d'aquest entramat i el paper que duia a terme cadascun d'ells, es va realitzar un operatiu que va permetre la detenció de tots ells i la intervenció d'una embarcació d'esbarjo de més de sis metros d'eslora amb la qual portaven cap la seva activitat il·lícita.