Operació contra el terrorisme

La Policia Nacional deté a Catalunya i Andalusia a cinc seguidors d'una organització responsable d'atemptats a França i Pakistan

Els cinc detinguts són seguidors d'un moviment qualificat com a terrorista en Pakistan, al que pertanyia l'autor de l'atemptat contra les antigues instal·lacions de Charlie Hebdo en 2020

24/02/22

Agents de la Policia Nacional han detingut a cinc ciutadans pakistanesos -a Barcelona, Girona, Úbeda (Jaén) i Granada- per la seva presumpta participació en els delictes de col·laboració amb organització terrorista, enaltiment i incitació a la comissió d'actes terroristes.

L'operació, realitzada dilluns passat, ha culminat amb la desarticulació del grup de seguidors, que instava a l'assassinat d'els qui es manifestessin en contra de l'Islam.

L'operació, desenvolupada per la Brigada Provincial d'Informació de Barcelona i la Comissaria General d'Informació, ha estat coordinada pel Jutjat Central d'Instrucció número Sis i la Fiscalia de l'Audiència Nacional. Ha comptat amb la col·laboració de les Brigades Provincials d'Informació de Girona, Granada, Jaén i Múrcia, del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i l'Agència policial EUROPOL. 

La recerca va començar al setembre de 2020 després de l'atemptat comès/fideïcomès pel pakistanès Zaheer Hassan Mahmood a París. L'autor va ferir de gravetat a dues persones al costat de les antigues instal·lacions de la revista satírica Charlie Hebdo. Posteriorment, es va comprovar que Zaheer Hassan Mahmood estava vinculat a un moviment pakistanès que promou l'assassinat de tot aquell que blasfemi contra el profeta o l'Islam. 

Davant aquest nou fenomen terrorista, la Comissaria General d'Informació i la Brigada Provincial d'Informació de Barcelona van obrir aquesta recerca per detectar perfils radicals seguidors d'aquest moviment a Espanya. Els investigats i ara detinguts compartien arengues d'extrema violència . Així mateix, enaltien les accions de terroristes que havien comès/fideïcomès atemptats a Europa i en Pakistan contra persones considerades blasfemes.

Per mantenir una estructura ideològica cohesionada, aquest moviment havia constituït un aparell de propaganda al nostre país, que creava continguts per difondre i consolidar la seva ideologia violenta contra els quals critiquin l'Islam.

En el matí de l'aquest dijous s'ha posat als cinc detinguts a la disposició del titular del Jutjat Central d'Instrucció número Sis, òrgan que ha decretat l'ingrés a la presó de tots ells.