Operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

Desarticulada a València una organització criminal que traficava amb marihuana a nivell internacional

L'operació ha finalitzat amb 16 persones detingudes i una altra investigada pels delictes de pertinença a organització criminal, tráfico de drogues (cultiu de marihuana), tinença il·lícita d'armes, dipòsit de munició, blanqueig de capitals i defraudació de fluid elèctric

S'ha confiscat 400 grams d'haixix, més de 100 quilograms de cogollos, més de 3.700 plantes de marihuana i més de 29.700 euros en efectiu

L'organització criminal comprava grans quantitats de marihuana en les localitats valencianes d'Alberic i Carlet i les distribuïa a Itàlia

23/02/22

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil, han desarticulat a una organització criminal dedicada, presumptament, al tráfico de marihuana a nivell internacional, i s'han detingut a 16 persones i investigat a una altra pels delictes de pertinença a organització criminal, tráfico de drogues (cultiu de marihuana), tinença il·lícita d'armes, dipòsit de munició, blanqueig de capitals i defraudació de fluid elèctric.

Les recerques van començar al març de 2021, quan els agents van tenir coneixement que diverses plantacions de marihuana intervingudes en els anys 2019, 2020 i 2021 en les localitats valencianes d'Alberic i Carlet eren comprades per una organització criminal que exportava la substancia estupefaent a Itàlia. Aquest tipus de transport es realitzava ocultant la marihuana, ja envasada, entre mercaderia de caràcter legal.

Els agents van realitzar 10 registres domiciliaris en el municipi d'Alberic, on van ser confiscades més d'1.200 plantes de marihuana i material necessari per al bon desenvolupament de la plantació. Els investigadors també es van percatar que una dels habitatges estava prenent el subministrament elèctric de la xarxa elèctrica general. A més, es va procedir a la detenció de cinc homes, d'edats compreses entre 26 i 53 anys, dues dones, de 51 i 83 anys i un altre home investigat de 38 anys. Tots de nacionalitat espanyola.

En el desenvolupament d'aquesta operació, els investigadors van aconseguir interceptar un vehicle comercial en la localitat de Benifaió que contenia 34 paquets d'un quilogram cadascun, envasat al buit, amb un localitzador GPS. Els agents van procedir a la detenció d'un home de 30 anys de nacionalitat espanyola.

Posteriorment, es va procedir al registre en un magatzem de localitat d'Alfara i a quatre registres domiciliaris en la localitat de Carlet, trobant una plantació de marihuana de més de 2.500 plantes, 70 quilograms de cogollos de marihuana, ja envasada al buit, 400 quilograms d'haixix, una pistola, diverses armes elèctriques, vehicles d'alta gamma i més de 29.700 euros en efectiu. Igualment, els investigadors van detenir a cinc homes, de nacionalitat espanyola, d'edats compreses entre 36 i 68 anys. Finalment, els agents van detenir, en la localitat de Carcaixent, a dos homes de 24 i 38 anys de nacionalitat espanyola. L'endemà, en el mateix municipi, es va procedir a la detenció d'un altre home de 31 anys de la mateixa nacionalitat.

Els investigadors han aconseguit descobrir que aquesta organització criminal també adquiria la marihuana a les províncies d'Albacete, Conca i Granada i, posteriorment, distribuïa el producte a Itàlia. A l'igual, han pogut verificar que els vehicles intervinguts estaven a nom de familiars de l'organització i que, a més, van comprar el magatzem registrat amb l'objectiu de blanquejar efectiu.

Nou vehicles d'alta gamma entre les intervencions

L'operació ha finalitzat amb 16 persones detingudes i una altra investigada pels delictes de pertinença a organització criminal, tráfico de drogues (cultiu de marihuana), tinença il·lícita d'armes, dipòsit de munició, blanqueig de capitals i defraudació de fluid elèctric. S'han intervingut nou vehicles, varis d'alta gamma, valorats en 131.500 euros, material necessari per al bon desenvolupament de les plantes com a focus, balastros, aires condicionats, extractors i bàscules amb un valor de més de 34.000 euros, una pistola, més de 100 cartutxos, quatre armes elèctriques, quatre carabinas d'aire comprimit amb un valor de més d'1.500 euros i vuit telèfons mòbils valorats en 2.400 euros. Sobre les substancies estupefaents es van confiscar 400 grams d'haixix, més de 100 quilograms de cogollos i més de 3.700 plantes de marihuana. A més, es va intervenir més de 29.700 euros en efectiu.

Gràcies a aquesta operació duta a terme per tots dos cossos policials, s'ha aconseguit desarticular a aquest grup organitzat que traficava a nivell internacional. Les diligències han estat lliurades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 d'Alzira. S'ha decretat l'ingrés a la presó del líder de l'organització.