Un pas més en el ZERO PAPER en la labor policial

La Policia Nacional engega el Pla SMART-POL

Pla especial per avançar en la transformació digital i accelerar la dotació d'equips per aconseguir una completa digitalització i modernització de les unitats policials

Amb l'objectiu de millorar l'equipament individual dels agents, durant el present any es contempla l'entrega de 10.862 smartphones, 3.410 tablets i 228 ordinadors portàtils

Amb el seu desenvolupament, la Policia Nacional reforça les seves capacitats de servei amb un enfocament innovador per atendre amb proximitat i eficàcia als ciutadans

Smartphon policial

04/02/22

La Policia Nacional engega el nou Pla SMART-POL, un pla de xoc per avançar en la transformació digital i accelerar la dotació d'equips que permetin aconseguir una completa digitalització i modernització de les unitats policials

Amb el seu funcionament s'adaptarà l'activitat diària dels policies al nou entorn digital, generalitzant la possibilitat de realitzar de forma electrònica tots els tràmits i gestions, tant els procediments interns com en la realització de tramitacions administratives sol·licitades pels ciutadans.

Pla SMART-POL

El Pla SMART-POL s'inscriu dins del Pla de Transformació Digital que es ve desenvolupant en la Policia Nacional i té com a objectiu principal millorar l'equipament individual dels membres del Cos, dotant-los de nou material informàtic i de comunicacions d'ús individual, que permeti una major usabilitat operativa, fins i tot en els freqüents desplaçaments  motivats per l'activitat policial, avançant cap a ZERO PAPER en la labor policial.

El desenvolupament del nou Pla de xoc contempla que aquests nous equips es lliurin des del primer moment d'incorporació dels nous policies a l'Escola Nacional de Policia perquè, ja en el període formatiu, disposin d'aquest tipus de facilitats que permeti la immersió digital des del primer moment de la seva entrada, estenent d'aquesta forma la transformació digital de forma natural en tota l'organització.

Dotació individual

El Pla SMART-POL contempla la dotació individual d'un total de 10.862 smartphones, 3.410 tablets i 228 ordinadors portàtils, equips que es distribuiran durant el present 2022 de forma escalonada. 

Tots els membres de les Escales Superior, Executiva, de Subinspección i Oficials de Policia, i des del mateix moment en què juren el càrrec de les diferents categories, incorporaran els equips a la seva activitat. Durant el present any es preveu iniciar l'entrega de 862 tablets i 862 smartphones.

Igualment, i al mateix moment del seu ingrés a l'Escola Nacional de Policia, es durà a terme la dotació individual de 2.548 tablets corporatives a tots els Policies alumnes. Així mateix es farà entrega de fins a 10.000 smartphones a tots aquells Policies en destinacions operatives, de gestió i suport que ho requereixin. 

Finalment, s'assignarà individualment un ordinador portàtil a tots els membres de les Escales Superior i Executiva 1ª Categoria des del mateix moment en què jurin el càrrec de les diferents categories. S'estima que es lliuraran un total de 228 ordinadors portàtils.

Transformació digital en la Policia Nacional

La Policia Nacional, una de les institucions més valorades per la societat espanyola, està a l'avantguarda del procés de transformació digital i reforça les seves capacitats de servei amb un enfocament innovador per atendre amb proximitat i eficàcia la seva activitat de servei als ciutadans.

La transformació digital en l'àmbit de la Policia Nacional és una prioritat al no ser possible donar respostes analògiques a problemes, realitats o desafiaments que són digitals. La renovació tecnològica que està produint-se a nivell global afecta a tots els sectors professionals i, de forma molt especial, a l'àmbit dels serveis públics. La utilització del paper com a element d'emmagatzematge de la informació va quedant obsoleta i és substituïda per recursos informàtics.

D'igual manera s'ha passat dels equips de telecomunicació analògics als sistemes integrats de veu i dades, que s'han anat incorporant a l'activitat diària aportant importants avanços en l'eficàcia, seguretat i qualitat del servei, alhora que permet obtenir un millor control de les operacions i de la informació generada.

El projecte de transformació digital afecta a l'activitat de la Policia Nacional en un doble sentit, tant des d'una perspectiva de caràcter intern, relativa a la modernització digital del propi funcionament de l'organització, com des d'un punt de vista estrictament operatiu relacionat amb la capacitat d'obtenir informació al moment que es precisi.