Arrestat en l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barreges després de tornar d'Estats Units

Una minuciosa recerca de la Policia Nacional reconstrueix la fugida del presumpte homicida de Cadis

Les càmeres de seguretat d'uns apartaments dels Barris (Cadis) li van captar arrossegant pels turmells a una dona i introduint-la en el maleter d'un cotxe

Els agents van constatar que el presumpte autor dels fets va adquirir diversos efectes -una pala, un palote, un destral, uns guants anti-tall i un cúter- en un local comercial proper al lloc on es va localitzar el cadàver

Després del crim, el detingut va abandonar el nostre país en vehicle fins a Milà on va prendre un avió rumb a Regne Unit para, finalment, volar fins a Estats Units on residia a la ciutat de Denver

01/02/22

Agents de la Policia Nacional han dut a terme una minuciosa recerca per reconstruir la fugida del presumpte autor d'una dona a Cadis que, posteriorment, va ser enterrada en la localitat valenciana d'Alzira.

Les càmeres de seguretat d'uns apartaments dels Barris (Cadis) van captar a la víctima –parella de l'arrestat- sent arrossegada pels turmells i introduïda en el maleter d'un cotxe, per un home l'aparença física del qual coincideix amb la del seu marit. Els agents van constatar que el presumpte autor dels fets va adquirir diversos efectes -una pala, un palote, un destral, uns guants anti-tall i un cúter- en un establiment de subministraments industrials proper al lloc on va aparèixer el cadàver. Els investigadors han pogut constatar que, després de cometre el crim, el detingut va fugir d'Espanya en vehicle fins a Milà on va ser localitzat el turisme de lloguer en l'aeroport d'aquesta ciutat. Allí va agafar un vol cap a Regne Unit para, finalment, volar fins a Estats Units on residia a la ciutat de Denver.

Denúncia de la desaparició a través de les xarxes socials

La recerca es va iniciar arran d'una denúncia formulada per una dona a través de xarxes socials en la qual va comunicar la desaparició de la seva amiga, una ciutadana nord-americana. Els agents van realitzar les primeres gestions per a la localització de la desapareguda centrant-se aquestes en la seva parella i en el vehicle que utilitzaven per als desplaçaments. Aquest vehicle va ser localitzat en l'aeroport de Milà, confirmant-se que l'home havia pres un avió a Itàlia rumb a Regne Unit i des d'aquí a EUA, on tenia localitzat el seu domicili en Denver (Colorit).

Continuant amb les gestions, els agents van determinar que l'últim parador conegut de la víctima eren uns apartaments en la localitat dels Barris (Cadis). En visionar càmeres de seguretat d'aquest allotjament, els investigadors van observar a l'arrestat arrossegant un cos pels turmells i introduir-ho en el maleter d'un cotxe de lloguer. 

Enterrada a Alzira

Els agents van iniciar un dispositiu de cerca per a la localització de la dona desapareguda. El dia 21 de gener van localitzar unes restes humanes semienterrados a la ciutat d'Alzira (València) que van ser traslladats a l'Institut Anatòmic Forense de València.

En el marc de les múltiples gestions dutes a terme als llarg de la recerca per esclarir els fets, a través de la revisió de les càmeres de seguretat de la zona propera a la localització del cadàver, es va observar que l'arrestat va estar en el matí del 27 de desembre en un establiment de subministraments industrials adquirint una pala, un palote, un destral, uns guants anti-tall i un cúter que podria tractar-se del que es van localitzar restes en descobrir el cadàver.

Arrestat després del seu retorn a Espanya 

El passat 26 de desembre l'enllaç del FBI en l'Ambaixada d'EUA a Madrid va comunicar als investigadors haver rebut la informació que el  principal sospitós de l'homicidi estaria en disposició de viatjar de retorn a Espanya en dates properes, desconeixent el motiu del seu viatge al nostre país. Finalment, el dia 28 de gener va ser detingut en l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas i lloc a disposició judicial.