Arrestat al costat de la seva mare a la província de Còrdova

La Policia Nacional deté a un jove de 19 anys per vendre bitllets falsos a través de TikTok i Telegram

L'arrestat utilitzava els seus canals en xarxes socials, en els quals comptava amb més de 2.000 seguidors, per oferir moneda falsa a més d'altres productes com a targetes SIM, documentació, certificats PCR o passaports COVID

Utilitzava la WiFi de l'Institut on estudiava per connectar-se a la xarxa i realitzar les transaccions, acceptant fins i tot el pagament en criptomonedas

31/01/22

Agents de la Policia Nacional han detingut a la província de Còrdova a un jove de 19 anys per, presumptament, vendre moneda falsa a través de les xarxes socials.

L'arrestat utilitzava els seus canals en TikTok i Telegram, en els quals comptava amb més de 2.000 seguidors, per oferir bitllets falsos de diferent valor facial a més d'un altre tipus de “productes”. Per realitzar les transaccions utilitzava la xarxa WiFi de l'institut on estudiava. En l'operació, en la qual també va ser arrestada la seva mare, es van dur a terme dos registres i es va intervenir divers material relacionat amb la il·lícita activitat.

Venda a través de les xarxes socials

La recerca va començar el passat estiu quan els agents van detectar un compte en xarxes socials on s'oferien bitllets falsos de diferent valor facial per la xarxa, garantint la seguretat en els pagaments i els enviaments i la protecció dels clients. Després de diverses gestions, els agents van identificar a les persones que manejaven els canals, concretament en Telegram i Tik Tok, en els quals venia els bitllets falsos i, a més, publicitava el preu en diners legítims de cada quantitat de bitllets falsos, exigint una comanda mínima.

Els canals comptaven amb més de 2.000 mil seguidors i en ell es podien visualitzar imatges i vídeos de bitllets d'aparença similar als legítims. A més de la moneda falsa, el canal oferia altres “productes”, com a targetes SIM, DNI's i passaports, permisos de conduir, certificats de PCR o passaports COVID, entre altres documents, tots ells falsificats. 

L'investigat va resultar ser un jove de 19 anys, resident a la província de Còrdova, que utilitzava la WiFi de l'institut on estudiava per connectar-se a la xarxa. Els agents van constatar que fins i tot admetia pagaments en criptomonedas i que tenia nombrosos wallets amb diferents criptoactivos. 

Després de recopilar tota la informació, els agents van dur a terme l'explotació de la recerca i van arrestar al titular dels canals i a la seva mare, a més de realitzar dos registres, un al domicili de residència i un altre en un pis que utilitzava com a lloc d'oci.

Durant els registres es va trobar material informàtic, com a nombroses targetes SIM  i  porta SIM de diferents companyies telefòniques, pendrives, tablets, quatre telèfons mòbils, un disc dur, que s'està estudiant per part de les unitats policials; així com algun DNI legítim a nom de tercers.