En la localitat de Santiponce

La Policia Nacional desmantella una granja de criptomonedas a Sevilla

Els agents van intervenir 21 equips ASIC dedicats en exclusiva al minat de Bitcoin, estimant-se el seu valor aproximat per sobre dels 31.500 euros i aportant un benefici mensual de 2.500 euros

També van trobar un equip de mineria RIG, valorat aproximadament en 13.000 euros, del que obtenien uns beneficis d'1.000 euros mensuals

28/01/22

Agents de la Policia Nacional han desarticulat en la localitat de Santiponce la primera granja de minat de criptomonedas a la província de Sevilla.

La granja utilitzava corrent elèctric públic i disposava de potents elements de refrigeració i ventilació per al seu funcionament. S'han intervingut 22 equips amb un valor aproximat que superaria els 50.000 euros.

Les recerques policials van començar sobre una possible plantació de marihuana indoor que podria estar localitzada en unes caballerizas situades en Santiponce. Realitzades les primeres indagacions, els agents es van percatar que els indicis existents no es corresponien amb el cultiu de marihuana, sinó que en aquestes instal·lacions podria estar albergant-se una granja de criptomonedas de les quals amb prou feines es tenen registres a Espanya.

Amb aquesta informació, es va procedir a l'entrada i registre de les caballerizas, on els agents van descobrir unes modernes instal·lacions destinades al minat de criptomonedas. En aquest lloc van intervenir 21 equips ASIC, dedicats en exclusiva al minat de Bitcoin, estimant-se el seu valor aproximat per sobre dels 31.500 euros, i calculant-se que podrien aportar un benefici mensual de 2.500 euros. També es va trobar un equip de mineria RIG, utilitzats igualment per al minat de criptomonedas, podent tenir un valor aproximat de 13.000 euros i que pogués generar uns beneficis d'1.000 euros mensuals.

Enganxi il·legal a la xarxa elèctrica

Per al manteniment dels equips intervinguts, i donada les elevades temperatures que es generen, utilitzaven sistemes de refrigeració i potents ventiladors industrials destinats a desplaçar l'aire calent cap a l'exterior. Fora del local es va localitzar un enganxi il·legal a la xarxa elèctrica per alimentar els equips, observant-se un consum d'amperes molt elevat, la qual cosa, segons tècnics de la companyia elèctrica, podrien generar una defraudació d'electricitat mensual de 2.000 euros.

Els investigadors que estan analitzant el material intervingut per identificar als responsables d'aquestes instal·lacions creuen que aquestes activitats es trobaven en una fase primerenca de funcionament, motiu pel qual la intervenció policial hauria desmantellat l'activitat abans de resultar rendible per a l'organització.