En una recerca de la Policia Nacional amb la policia alemanya BKA en el marc de la xarxa ENFAST

La policia localitza i deté a “La Diabla” a Alemanya

“La Diabla” formava part dels EUROPE´S MOST WANTED 2021, campanya desenvolupada per EUROPOL que recull la relació dels fugitius més cercats a Europa

Era cercat a Espanya pels delictes de tracta d'éssers humans, blanqueig de capitals i organització criminal, en estar implicat en l'explotació sexual que va exercir a múltiples dones i persones transexual per diferents punts d'Espanya“

“La Diabla”, al costat d'Antonio Anglés i Norbert Khöler, formen part de l'última llista de fugitius més cercats a Espanya inclosos en els EUROPE´S MOST WANTED 2021

03/12/21

En una recerca de la Policia Nacional amb la policia alemanya BKA, en el marc de la xarxa ENFAST, ha estat detingut a Hamburg (Alemanya) “La Diabla”, un dels tres fugitius més cercats a Espanya i inclòs en els EUROPE´S MOST WANTED 2021, campanya desenvolupada per EUROPOL que recull la relació dels fugitius més cercats a Europa.

Leudis Isaac Corro Camacho estava presumptament reclamat per la seva implicació en l'explotació sexual que va exercir a múltiples dones i persones transexual per diferents punts d'Espanya.

Després de descartar la seva presència al nostre país, els investigadors van dur a terme diverses gestions per a la localització de la “Diabla” a diversos països a través dels seus equips FAST corresponents. Els primers indicis apuntaven a la seva ubicació a Letònia, després de diverses gestions amb la policia d'aquest país, es va descartar la seva presència allí si bé es va situar a Alemanya, concretament a la zona d'Hamburg.

Ràpidament, es van iniciar les coordinacions, aquesta vegada amb l'equip de FAST Alemanya, integrat en la policia alemanya BKA situada a Hamburg, als quals se'ls va aportar informació sobre enllaços d'anuncis sexuals detectats pels agents espanyols que podien pertànyer al fugitiu.

Així mateix, i a través del canal de col·laboració ciutadana d'EUROPE'S MOST WANTED per on es reben informacions anònimes de ciutadans de l'entorn europeu, els agents espanyols van rebre una informació que confirmava la seva presència en aquesta ciutat alemanya. Davant aquesta dada crucial, els investigadors van contactar immediatament amb l'equip de FAST Alemanya per transmetre la informació operativa i intentar procedir a la seva detenció. Finalment es va dur a terme durant la nit del passat un de desembre, culminant amb la seva detenció a la ciutat d'Hamburg per part d'agents de la B.K.A.

Tracta d'Éssers humans

Els fets que motiven la detenció de la “Diabla” s'assenten en l'explotació sexual que va exercir a múltiples dones i persones transexual durant la seva estada en diferents punts d'Espanya, entre els quals s'inclouen pisos de les ciutats de Barcelona i Oviedo, així com un club d'alternació a Casp (Saragossa), d'on va aconseguir fugir en l'últim instant d'una intervenció policial.

Així mateix captava dones i persones transexual al seu país d'origen, Veneçuela, on sofrien una tremenda vulnerabilitat econòmica. Els prometia un treball a Espanya i després els obligava a fer-se operacions d'augment de pits i liposucciones para, posteriorment, viatjar cap a Barcelona, Madrid i Alemanya on eren tancades en pisos i explotades sexualment per pagar un presumpte deute de 12.000 euros per les despeses ocasionades. Així mateix, i per les seves víctimes, van ser denunciades agressions físiques i rebut testimoniatges de ‘'vendes'' de dones a altres clubs o proxenetas, transaccions que realitzava “La Diabla” quan les treballadores del sexe ja ‘'no donaven rendiment''.

EUROPE´S MOST WANTED 2021

Els EUROPE´S MOST WANTED 2021 és una campanya desenvolupada per EUROPOL que recull la relació dels fugitius més cercats a Europa que, actualment, són 54 reclamats per 23 països  Des del seu inici l'any 2016 han estat localitzats i detinguts un total de 41 persones relacionades gràcies a les diferents campanyes que EUROPOL realitza periòdicament relacionades amb “els més cercats”.

“La Diabla”, al costat d'Antonio Anglés i Norbert Khöler, formaven part de l'última llista de fugitius més cercats a Espanya inclosos en els EUROPE´S MOST WANTED 2021