Va obtenir més de 5.600 euros amb aquest inèdit procediment

La Policia Nacional deté a un home per manipular caixers automàtics amb un arpó casolà per bloquejar la sortida d'efectiu

La detecció d'aquest nou mètode ha motivat l'actualització de les mesures de seguretat dels caixers automàtics per donar resposta a aquesta modalitat delictiva

L'arrestat tenia pendent una condemna de 20 anys de presó a Colòmbia per abusar sexualment en aquest país d'una menor de 14 anys

Diners intervinguts

15/10/21

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat madrilenya de Parla a un home per manipular caixers automàtics fent ús d'una nova tècnica per bloquejar l'extracció de diners mitjançant un arpó de fabricació casolana.

La detecció d'aquest nou mètode ha motivat  l'actualització de les mesures de seguretat dels caixers automàtics per donar resposta a aquesta modalitat delictiva. A més, els investigadors van esbrinar que aquest home tenia una condemna de 20 anys de presó pendent a Colòmbia per abusar sexualment d'una menor de 14 anys.

Un nou mètode

L'estafa es produïa quan l'investigat acudia a un caixer automàtic i introduïa en el mateix una targeta bancària amb dades que havia obtingut mitjançant phishing, a fi de desbloquejar la plataforma de sortida de diners en efectiu del caixer automàtic. En aquest moment, introduïa un arpó de fabricació casolana, la funció de la qual era retenir els diners extrets en efectiu legítimament pels clients en la plataforma que tenen els caixers per expulsar els diners en efectiu. D'aquesta manera, impedia que les víctimes poguessin retirar els seus diners. Posteriorment, l'investigat retirava l'arpó, juntament amb tots els diners retinguts il·lícitament, ocasionant al seu torn danys en tots els caixers automàtics on s'utilitzava. 

Les gestions de recerca van permetre donar amb aquest home, així com amb l'establiment en el qual treballava com a cuiner. En el registre realitzat al domicili del detingut es va trobar la roba que portava posada quan cometia els il·lícits penals, una peça de l'arpó casolà i les targetes bancàries que utilitzava a l'hora de manipular els caixers automàtics. 

El frau total consumat dut a terme per aquest mètode pel detingut ascendeix a més de 5.600 euros. 

Una condemna de 20 anys de presó a Colòmbia 

Al moment de la detenció, els agents es van posar en contacte amb el personal d'enllaç de l'Ambaixada de Colòmbia a Madrid, els qui van confirmar que aquesta persona tenia una condemna de 20 anys de presó com a autor d'un delicte d'abús sexual contra una menor de 14 anys a Colòmbia, iniciant-se tots els tràmits per a l'emissió de la requisitoria internacional per part de Colòmbia. 

Amb aquesta detenció, s'ha pogut detectar aquest nou mètode i s'han pogut actualitzar les mesures de seguretat dels caixers automàtics per poder donar resposta a aquesta nova modalitat delictiva i evitar així la realització de més fraus.