En Ubrique (Cadis)

La Policia Nacional desmantella una fàbrica clandestina de bosses falsificades de marques de luxe

Detingudes tres persones i intervinguts 53 bosses fraudulentes, més de 25.000 euros en efectiu i diversos patrons, encunys, distintius i maquinària

Els productes, extraordinàriament similars als originals, eren posteriorment venuts a Madrid per un preu que oscil·lava entre els 300 i els 400 euros

22/02/22

Agents de la Policia Nacional han desmantellat en la localitat gaditana d'Ubrique una fàbrica clandestina de productes de marroquinería, principalment bosses de luxe, que eren venuts posteriorment a Madrid. Han estat detingudes tres persones i intervinguts 63 bosses falsificades de marques de luxe disposats per a la seva venda i 25.800 euros en efectiu, així com patrons, encunys, distintius de marca i maquinària necessària per a la seva fabricació.

Les recerques van començar al desembre de 2019, quan diferents marques van informar sobre la comercialització de productes falsificats de gran qualitat que estarien sent distribuïts, presumptament, a la capital d'Espanya. Les gestions policials van permetre la identificació del distribuïdor, qui hauria rebut en els últims mesos almenys 35 paquets postals des d'Ubrique que contenien entre cinc i deu bosses.

En aquesta localitat es va poder identificar l'emplaçament exacte del taller o fàbrica principal i diversos magatzems amb els accessoris necessaris per a la confecció de qualsevol tipus bossa de diverses i conegudes marques de luxe, així com efectes llests per ser distribuïts, tots ells caracteritzats per la seva extraordinària qualitat d'acabat.

El desenvolupament de la fase d'explotació va permetre la detenció dels principals investigats i el registre de set immobles, inclòs el domicili d'un d'ells, en el qual es van intervenir bosses llestes per ser distribuïts, més de 25.000 euros i altres productes de marroquinería falsificats. En els registres es va trobar tot el material necessari per a la producció, inclosos els encunys de les marques, 63 bosses llestes per a la seva distribució i material i accessoris per a l'ornamentació, intervenint-se més de 3.000 elements distintius falsificats corresponents a aquestes marques de luxe.

Falsificacions molt demandades al mercat fraudulent

Els efectes intervinguts són productes d'una excel·lent qualitat en els acabats, amb una similitud extraordinària amb els productes originals. Això feia que el preu de venda de les bosses falsificades també anés elevat, podent oscil·lar entre els 300 i els 400 euros cadascun. Es tracta de productes el preu original dels quals sol superar els mil euros, sent freqüent que el valor de les bosses es trobi entre els 2.000 i 3.000 euros, depenent del model. Les informacions obtingudes van revelar que aquestes falsificacions eren molt demandades, valorades i comentades al mercat fraudulent.

El total de bosses intervingudes suposaria un perjudici per a les marques de més de 150.000 euros. Si a això se li afegeix el material intervingut disponible per a la confecció de noves bosses falsificades, el perjudici superaria folgadament el milió d'euros.