En l'aeroport del Prat de Llobregat

La Policia Nacional deté a Barcelona a un “Lladre en Llei” cercat per Rússia

Arrestat quan intentava entrar a Espanya utilitzant un passaport fals d'Ucraïna, amb la finalitat de dirigir la seva organització de manera anònima al nostre país

El pròfug està catalogat com un violent i influent “Lladre en Llei” –màxim nivell en la jerarquia criminal russa- i estava cercat des del passat any quan es va escapolir d'un jutjat a Rússia quan anava a ser jutjat

02/09/21

Agentes de la Policía Nacional han detenido en el aeropuerto de El Prat de Llobregat (Barcelona) a un peligroso “Ladrón en Ley” buscado por las autoridades rusas al fugarse de un juzgado en ese país cuando se enfrentaba a quince años de prisión. El arrestado, que intentó entrar en España utilizando un pasaporte falso de Ucrania, está catalogado como un violento e influyente “Ladrón en Ley” -máximo nivel en la jerarquía rusa- desde que fue nombrado en el año 2006. La investigación ha contado con la colaboración de la Policía de Georgia.

Amb documentació falsa

La recerca va començar quan els agents van detectar l'arribada al nostre país d'un perillós i influent “Lladre en Llei” a través de l'aeroport del Prat de Llobregat. Gràcies a la col·laboració de la Policia de Geòrgia es va poder comprovar que l'investigat, que viatjava amb un passaport fals ucraïnès, tenia presumptament la intenció de continuar dirigint la seva organització al nostre país de manera anònima. Els agents van constatar tals extrems i van procedir a la seva detenció a la seva arribada a Espanya.

L'arrestat estava escapolit de les autoritats russes des del passat any després d'organitzar una sorprenent fugida d'un jutjat a Rússia, on anava a ser jutjat i s'enfrontava a una pena de presó de fins a quinze anys. Des de llavors romania en la clandestinitat.