En els últims tres mesos havia robat en cinc salons de joc de Madrid

Detingut un home per robar en màquines de joc mitjançant el mètode de l'encebament o engreixi de stacker

Aquesta tècnica consisteix a iniciar una sessió de joc en una màquina introduint bitllets en efectiu i recuperar l'import en forma de tiquet sense realitzar aposta alguna para, posteriorment, tornar a introduir-ho en el terminal fins a encebar la màquina amb diners propis del local

Finalment, i utilitzant una eina metàl·lica, fracturava la màquina i obtenia tots els diners dipositats en el caixetí

L'arrestat, que utilitzava la identitat d'un familiar per entrar en els locals, realitzava un estudi previ del saló en el qual tenia previst actuar controlant la ubicació de les màquines, els empleats i el seu horari de treball

19/08/21

Agents de la Policia Nacional han detingut a un home que, presumptament, va sostreure més de 28.000 euros mitjançant el mètode de l'engreixi de stacker o encebament de màquines de joc. Aquesta tècnica consisteix a iniciar una sessió de joc en una màquina introduint bitllets en efectiu i recuperar l'import en forma de tiquet sense realitzar aposta alguna para, posteriorment, tornar a introduir-ho en el terminal fins a encebar la màquina i manipular-la amb una eina metàl·lica per obtenir els diners dipositats en el caixetí. L'arrestat utilitzava la identitat d'un familiar per entrar en els locals i, a més, realitzava un estudi previ del saló en el qual tenia previst actuar controlant la ubicació de les màquines, els empleats a la sala i el seu horari de treball. Els investigadors han constatat que l'arrestat ha robat en cinc salons de joc de Madrid.

Van detectar que havien sostret 5.525 euros 

Les primeres perquisicions van tenir lloc a mitjan passat mes de juliol quan els agents van tenir coneixement dels fets ocorreguts en un saló de joc del districte de Carabanchel a Madrid. Els treballadors d'aquest local s'havien percatado que un dels terminals d'apostes esportives no permetia introduir bitllets per realitzar apostes i, a més, li faltava el caixetí de dipòsit dels diners (stacker) situat en la part inferior de la màquina. En revisar les recaptacions diàries del terminal van comprovar que la quantitat sostreta el dia dels fets ascendia a 5.525 euros.

Havia sol·licitat l'autoprohibición d'entrada en els salons de joc

Després d'investigar el control d'accés al local, els investigadors van realitzar diverses gestions i van detectar que una de les persones que aquest dia havien accedit a la sala no corresponia amb la identitat facilitada. Es tractava de l'autor dels fets, que comptava amb antecedents per fets similars i utilitzava la documentació d'un germà per accedir al saló de joc, ja que aquest s'havia inscrit per petició pròpia al Registre General d'Interdiccions d'Accés al Joc i havia sol·licitat l'autoprohibición.

El modus operandi utilitzat per aquesta persona consistia, en primer lloc, a realitzar un estudi previ del saló en el qual posteriorment actuaria, fixant-se en la ubicació de les màquines d'apostes, així com en els empleats del local i el seu horari de treball. Una vegada que decidia cometre l'il·lícit, el sospitós seleccionava el terminal i iniciava una sessió de joc per a això introduïa bitllets en efectiu i recuperava l'import en forma de tiquet sense arribar a realitzar aposta alguna. Aquest tiquet, facilitat pel local, tornava a ser introduït en la màquina d'apostes per així encebar la màquina amb diners propis del local i amb l'ajuda d'una petita eina metàl·lica fracturava la màquina i es feia amb el caixetí i el seu contingut.

Amb tota aquesta informació recaptada, els agents van aconseguir identificar i detenir a aquesta persona, un home de nacionalitat colombiana que en els últims tres mesos havia dut a terme diferents robatoris amb força, especialment a la zona sud de Madrid, en els quals havia obtingut un botí de més de 28.000 euros previ engreixi del stacker.