Tenia en vigor una Ordre Europea de Detenció i Entrega

La Policia Nacional deté en Fuengirola a un fugitiu reclamat per Itàlia per delictes de tinença il·lícita d'explosius

L'arrestat està catalogat per les autoritats transalpines com a extremista, orientat a la ideologia supremacista i “actor individual” de la ultraderecha del nord d'Itàlia

Al moment de la seva detenció, el pròfug va intentar donar-se a la fugida a la carrera i, després d'un fort forcejament en el qual van resultar ferits tres agents, va anar finalment reduït i arrestat

Aquesta detenció s'emmarca dins de les recerques que la Comissaria General d'Informació desenvolupa sobre persones que pertanyen o col·laboren amb organitzacions terroristes d'àmbit internacional, o altres grups que puguin representar una amenaça per al nostre país i la comunitat internacional

18/08/21

En el dia d'ahir, agents de la Policia Nacional han detingut en Fuengirola (Màlaga) a una persona de nacionalitat italiana que tenia en vigor una Ordre Europea de Detenció i Entrega –OEDE- per delictes de tinença il·lícita d'armes i trencament de mesures judicials cautelars, emesa per les autoritats d'Itàlia. L'arrest ha estat fruit de la col·laboració permanent entre la Policia Nacional espanyola i l'Adreça Central de la Policia de Prevenció i la DIGOS de Brescia de la Polizia vaig donar Stato italiana.

La detenció, realitzada per agents de les Brigades d'Informació de Màlaga, Fuengirola i Vélez-Màlaga sota la coordinació de la Comissaria General d'Informació, ha estat duta a terme arran dels fets ocorreguts el passat 14 de juny en la localitat piemontesa de Brescia. Segons les autoritats italianes, el reclamat va provocar una explosió en manipular diverses substàncies amb les quals estava confeccionant un artefacte explosiu. Després de la seva detenció, va eludir les mesures cautelars imposades per la Justícia italiana i va fugir a Espanya.

Després de diverses gestions, el pròfug era localitzat en el dia d'ahir en la localitat malaguenya de Fuengirola. Al moment de la seva detenció no va dubtar a agredir violentament als agents actuantes i intentar donar-se a la fugida a la carrera, sent finalment arrestat després d'un fort forcejament. Tres dels policies van resultar ferits de caràcter lleu. 

L'arrestat ha estat posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció de Guàrdia de l'Audiència Nacional competent per a l'examen de l'OEDE, qui ha decretat el seu ingrés a la presó. A més s'han instruït diligències per atemptats i lesions en la comissaria de la Policia Nacional de Fuengirola.

Segons les autoritats transalpines, el detingut és un ultradretà italià orientat a la ideologia supremacista i catalogat com “un actor individual” de la ultraderecha del nord d'Itàlia. Els serveis d'informació italians investiguen quin o quins serien els seus objectius. 

Aquesta detenció s'emmarca dins de les recerques que la Comissaria General d'Informació desenvolupa sobre persones que pertanyen o col·laboren amb organitzacions terroristes d'àmbit internacional o altres grups que puguin representar una amenaça per al nostre país i la comunitat internacional.