Operació conjunta de la Policia Nacional i l'Agència Tributària

Confiscats a Madrid 800 quilograms de cocaïna barrejada amb polpes de pinya congelada

Dos empresaris han estat detinguts com a presumptes responsables de l'enviament, a els qui se'ls ha intervingut, a més, 10.000 euros en efectiu i dos vehicles que havien adquirit recentment

La droga procedia de Brasil i viatjava oculta en una càrrega de 14.400 quilograms d'aquesta fruita, havent estat amagada després de superar un complex procés químic que la feia pràcticament indetectable en els controls duaners

14/06/21

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb l'Agència Tributària, han confiscat 800 quilograms de cocaïna barrejada amb polpes de pinya congelada procedent de Brasil, ocults en un transport de 14.400 quilograms d'aquesta fruita. La droga havia estat amagada després d'un complex procés químic que la feia pràcticament indetectable en els controls duaners. Tenia com a destinació final un laboratori clandestí situat en un xalet de la localitat madrilenya de Robledo de Chavela. Dues persones han estat detingudes durant el transcurs de l'operatiu.

Les recerques van començar en 2018, quan els agents, a través de les lleres de col·laboració internacionals, van tenir coneixement d'una operació conjunta entre la Policia Nacional de Colòmbia i el Servei de Duanes d'Estats Units, que va culminar amb la intervenció, a la ciutat colombiana de Cartagena d'Índies, de 216 quilograms de cocaïna ocults entre cafè per ser transportats fins a Espanya en un contenidor.

Identificada l'empresa encarregada de la importació de la droga, així com els seus responsables, es va iniciar una recerca sobre ells. La seva forma d'actuar consistia a utilitzar un entramat empresarial dedicat a la importació i comercialització de sucs, begudes, cafè i fruites, amb aparença de legalitat, per importar la droga en contenidors marítims des de diferents països sud-americans.

La droga viatjava concentrada en un únic palé

D'aquesta manera, es va posar el focus d'atenció en un contenidor marítim arribat a València i importat per una de les empreses investigades, en el qual es transportava 14.400 quilograms de polpes de pinya destinats a Espanya. Una vegada que es va efectuar la inspecció per part dels agents de la Policia Nacional i de Vigilància Duanera, es va intervenir un total de 20 palés de pinya congelada, sent un d'ells el que transportava la cocaïna barrejada en la pinya.

Arran de la troballa d'aquesta droga, l'agents van practicar tres registres domiciliaris, procedint-se a la detenció de dos empresaris com a presumptes responsables d'aquest enviament, a els qui van confiscar 10.000 euros en efectiu i dos vehicles recentment adquirits pels investigats.