Dues dones han estat alliberades

La Policia Nacional deté a quatre persones per prostituir a dones en un club d'alternació de Santander

Els arrestats, encarregats de la gestió del club, formaven part d'una organització criminal dedicada a la tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual

Les dones eren obligades, mitjançant coaccions i amenaces, a exercir la prostitució en agotador jornades

En l'operació policial s'ha registrat, a més del club d'alternació, una gestoria, on s'han confiscat uns 10.000 euros, efectes informàtics i documentació

07/05/21

Agents de la Policia Nacional han detingut a quatre persones encarregades de la gestió d'un club d'alternació de Santander en el qual les dones eren obligades a exercir la prostitució mitjançant amenaces i coaccions. Els arrestats formaven part d'una organització criminal més àmplia dedicada a la tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual. En l'operació policial s'ha alliberat a dues dones i s'ha registrat el club d'alternació i una gestoria.

La recerca policial es va iniciar gràcies a la declaració d'una víctima que denunciava haver estat explotada sexualment en un club de la ciutat de Santander. Després de mesos de recerca, els agents van poder determinar l'existència d'un entramat criminal que hauria operat en diversos clubs d'alternació de Cantàbria i d'altres regions. 

L'organització criminal investigada comptava amb una estructura escalonada en la qual s'incloïen, entre uns altres, testaferros, encarregats de clubs d'alternació i personal de seguretat. El modus operandi emprat per l'entramat consistia en l'ús sistemàtic de societats instrumentals al capdavant dels clubs, els administradors dels quals estaven disposats a assumir responsabilitats penals i administratives a canvi d'una remuneració mensual.

Amenaces de mort

Els encarregats dels clubs eren els responsables de gestionar la captació de les dones als seus països d'origen per, mitjançant amenaces i coaccions, obligar-les a prostituir-se en aquests locals. Les dones eren forçades a realitzar jornades agotador com a únic mitjà de pagament del deute contret i havien de complir amb les estrictes normes imposades pels  explotadors, arribant a rebre amenaces de mort per assegurar el seu silenci.

En l'operació policial s'han registrat un club d'alternació i una gestoria, on es van confiscar 10.221 euros en efectiu, i ha conclòs amb l'alliberament de dues dones i la detenció de quatre membres de l'organització, tres a Cantàbria i un a la província de Granada.