Operació duta a terme a Granada, Madrid i Màlaga

La Policia Nacional desarticula una organització criminal dedicada al robatori de vehicles d'alta gamma a Portugal

Quatre persones han estat detingudes com a encarregades de la recepció i de la matriculació amb documentació falsa dels vehicles per a la seva posterior venda en dos concessionaris espanyols que administrava el grup

S'han recuperat quatre vehicles d'alta gamma després d'una recerca que va començar gràcies a la col·laboració internacional entre la Polícia Judiciária de Portugal i la Policia Nacional d'Espanya

21/04/21

Agents de la Policia Nacional han desarticulat a Granada, Madrid i Màlaga un grup criminal dedicat, presumptament, al robatori de vehicles d'alta gamma a Portugal per a la seva posterior venda a Espanya, on eren matriculats amb documentació falsa per fer-los passar com a vehicles importats.

Quatre persones han estat detingudes com a encarregades de la seva recepció i matriculació i s'han recuperat quatre vehicles durant l'operació.

Les recerques van començar després de rebre's una comunicació de SIRENE que avisava de la possible matriculació fraudulenta a Espanya d'un vehicle d'alta gamma procedent del país lusità. Gràcies als òrgans de coordinació policials, es va tenir coneixement que la Polícia Judiciária de Vila Real, a Portugal, estava duent a terme una recerca sobre un grup criminal de caràcter internacional dedicat a la falsificació, estafa i robatori de vehicles. El continu intercanvi d'informació entre tots dos cossos va permetre esbrinar que podrien trobar-se a Espanya altres tres vehicles d'alta gamma sostrets a Portugal.

Posteriorment, les gestions policials van portar a la intervenció dels dos primers vehicles a Sevilla i a Huelva. Seguidament, es va obtenir l'expedient de matriculació del primer vehicle investigat, presentat en la Prefectura provincial de trànsit de Granada amb documentació falsa, entre la qual destacava una factura italiana falsificada.

Dos dels detinguts administraven els concessionaris

Igualment, es va poder conèixer que el grup criminal disposava de dos coneguts concessionaris de luxe a Màlaga i en la localitat madrilenya de Móstoles, on van procedir a la venda de dues dels vehicles que havien estat matriculats a Espanya amb factures falses. 

Després d'identificar plenament a les persones que havien participat en els fets,  es va procedir a la detenció de quatre integrants del grup criminal, els qui tenien la seva residència a Granada. Dos d'ells eren els administradors dels concessionaris de compravenda de vehicles, mentre que els altres dos eren els falsificadors de la documentació.