A la Corunya

La Policia Nacional allibera a una nena de dotze anys retinguda després de ser lliurada per la seva pròpia família per saldar un deute

Set persones, entre elles la mare de la menor, han estat detingudes a Còrdova i la Corunya per delictes de tracta d'éssers humans, detenció il·legal i abús sexual continuat

19/04/21

Agents de la Policia Nacional han alliberat a una nena de dotze anys retinguda a la Corunya després de ser lliurada per la seva pròpia família per saldar un deute de 4.000 euros.

Set persones han estat detingudes per la seva presumpta implicació en els fets, entre elles la mare de la menor, a els qui se'ls imputen els delictes de tracta d'éssers humans, detenció il·legal i abús sexual continuat.

Venda de la menor a Còrdova

Les recerques van començar durant el passat mes de març, quan agents de la Policia Nacional de Còrdova van tenir coneixement del possible matrimoni forçat d'una menor de dotze anys com a pagament d'un deute de 4.000 euros contreta per la seva família amb un altre clan. Segons les primeres informacions rebudes, la menor, després de ser forçada a mantenir relacions sexuals i celebrar una cerimònia, va ser traslladada fora de la ciutat andalusa.

Després de les gestions practicades amb la mare de la menor, i les oportunes comprovacions en el col·legi en el qual es trobava escolaritzada, es van iniciar les gestions per a la localització de la menor. Les recerques van portar als agents fins a la Corunya, on van ser identificats els membres de la família que presumptament havien mercat a la menor.

Arran d'aquesta informació, es va establir un dispositiu de vigilància, procedint-se posteriorment a una entrada i registre al domicili on tenien reclosa a la menor, que va donar com resultat el seu alliberament i la detenció de tres dels investigats. De forma coordinada, es va detenir a Còrdova a altres quatre implicats, entre ells, la mare de la menor i la seva parella. Els set detinguts van ser posats a la disposició de l'autoritat judicial, qui va decretar mesures privatives de llibertat per tots ells.