A Alacant, Almeria, Barcelona, Madrid, Pontevedra i Valladolid

La Policia Nacional deté a dotze persones per posseir i distribuir material d'abús sexual infantil a través d'Internet

Entre els detinguts es troba una dona que enviava imatges amb connotacions sexuals de la seva pròpia filla, menor d'edat, a un altre dels detinguts a través de missatgeria instantània

Se'ls ha intervingut 14 telèfons mòbils, tres ordinadors portàtils, nou discos durs, dues tableta i 24 CD-Roms

15/04/21

Agents de la Policia Nacional han detingut a dotze persones a les províncies d'Alacant, Almeria, Barcelona, Madrid, Pontevedra i Valladolid per posseir i distribuir, presumptament, material d'abús sexual infantil a través d'internet.

Entre els detinguts es troba una dona que distribuïa imatges amb connotacions sexuals de la seva pròpia filla, menor d'edat.

Les recerques van començar quan l'Ambaixada d'Estats Units a Espanya va remetre informació relativa a diverses recerques dutes a terme pel Centre Nacional per a Menors Desapareguts i Explotats (NCMEC) en Estats Units, sobre la presumpta comissió de delictes de prostitució i corrupció de menors. En aquesta informació s'alertava de fets constitutius de delictes de possessió i distribució de material d'abús sexual infantil a través d'Internet a Espanya.

Després de diverses gestions, els agents especialitzeu-vos van aconseguir la identificació de dotze usuaris situats a Espanya i que feien ús de la web per distribuir material d'explotació sexual, per la qual cosa es va procedir a la detenció de tots ells. A les províncies d'Alacant, Almeria i Madrid van ser detingudes dues persones en cadascuna d'elles. A Barcelona van ser arrestats quatre individus, mentre que a Pontevedra i Valladolid es va detenir a una persona a cada província.

Un dels detinguts a la província d'Almeria va resultar ser una dona que enviava imatges amb connotacions sexuals d'una de les seves filles, menor d'edat, a través d'una aplicació de missatgeria instantània a un altre dels detinguts a la província a Barcelona. Entre els efectes intervinguts als detinguts destaquen 14 telèfons mòbils, tres ordinadors portàtils, nou discos durs, dues tableta i 24 CD-Roms.

La Policia Nacional recorda que compartir o guardar imatges sexuals de menors és un delicte, i que, en cas de tenir coneixement de la seva existència, han de denunciar el contingut a la pròpia xarxa social o davant la Policia Nacional.