Les detencions es van dur a terme a Madrid i Torrejón d'Ardoz

La Policia Nacional desarticula un grup criminal dedicat al robatori amb força en oficines d'empreses

Quatre persones han estat detingudes després d'una recerca iniciada amb un robatori comès/fideïcomès a Salamanca en el qual van aconseguir apropiar-se de 150.000 euros

L'avanç de la recerca va desvetllar que tenien una estreta relació amb coneguts delinqüents especialitzats en robatoris amb força pel mètode del butrón i en l'ús del bufador d'oxicorte i llances tèrmiques

En els quatre registres realitzats s'han intervingut diversos efectes així com set vehicles, alguns d'ells utilitzats en els robatoris investigats

Objectes i material intervinguts

05/04/21

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal itinerant dedicada, presumptament, al robatori amb força en oficines de diferents empreses de Castella i Lleó.

Quatre persones han estat detingudes després de quatre registres domiciliaris duts a terme a Madrid i Torrejón d'Ardoz, acusades de pertinença a grup criminal organitzat, delicte contra la salut pública i cometre cinc robatoris amb força en Béjar, Salamanca, León i Zamora.

Les recerques es van iniciar el passat mes d'octubre, després de cometre's un robatori amb força en unes oficines de Salamanca, on els autors van sostreure 150.000 euros en efectiu d'una caixa forta que van violentar amb un bufador d'oxicorte. Les gestions policials van permetre identificar als quatre presumptes autors del robatori, residents a Madrid i Torrejón i amb molt pocs antecedents malgrat haver executat a la perfecció el robatori.

L'avanç de la recerca va permetre comprovar que tenien una estreta relació amb coneguts delinqüents especialitzats en robatoris amb força pel mètode del butrón i en l'ús del bufador d'oxicorte i llances tèrmiques. Els agents van concloure que els detinguts portaven temps cometent fets d'aquest tipus, per a això havien après de persones amb àmplia experiència delictiva, mantenint-se en l'anonimat i sent desconeguts per a les Forces i Cossos de Seguretat fins a la present recerca. 

Portaven un alt nivell de vida, sense ingressos que justifiquessin luxes com l'ús de vehicles d'alta gamma, la despesa desmesurada en oci, roba de marca, habitatges tipus xalet i viatges, entre uns altres.

Intervinguts alguns vehicles usats per cometre els fets

A més del robatori inicial a Salamanca, i malgrat les restriccions de mobilitat degudes a la situació de pandèmia, el grup investigat va cometre en els últims mesos altres quatre robatoris amb força en oficines de diferents punts de Castella i Lleó, tots ells amb el mateix modus operandi. En un d'ells, dut a terme a Zamora el passat mes de febrer, van sostreure 42.000 euros en efectiu, a més de joies.

Durant els quatre registres domiciliaris practicats a Madrid i Torrejón d'Ardoz, els agents van intervenir diversos efectes d'interès per a la recerca, a més de set vehicles, alguns dels quals van ser utilitzats en els robatoris amb força investigats.