Es tracta una nova droga sintètica que es presenta generalment en pols o pastilles de colors cridaners

La Policia Nacional desmantella dos laboratoris clandestins on elaboraven tucibi i adulteraven cocaïna

Els responsables de la fabricació del psicotrópico sintètic, conegut també com a "droga de l'elit" pel seu elevat preu, ho distribuïen mitjançant el sistema "delivery" -subministrat sota comanda als responsables de vendre-ho al consumidor-

En l'operació han estat arrestades nou persones i s'han realitzat quatre registres en els quals els agents s'han confiscat de diferents quantitats de cocaïna, metanfetamina, ketamina, de substàncies de tall i útils per elaborar i adulterar estupefaents

Part dels arrestats tenien previst desplaçar-se fins a la illa d'Eivissa per a la "campanya d'estiu" en locals d'oci nocturn de la Illa

La fórmula química del tucibi es va crear a Europa però va anar un narcotraficant colombià conegut com el "Pablo Escobar de les anfetaminas" qui es va apoderar de la mateixa per implantar-la al seu país on es coneix com a "cocaïna rosa" o la "droga de les models i les reines"

Una borsa gran i una altra pequeño amb pastilles roses

25/06/16

Agents de la Policia Nacional han detingut a Madrid a nou membres d'una organització dedicada a produir i distribuir tucibi, una nova droga sintètica coneguda també com la "droga de l'elit", que es presenta generalment en pols o pastilles de colors cridaners. En l'operació s'han desmantellat, en les localitats madrilenyes de Getafe i Arroyomolinos, dos laboratoris de producció i adulteració d'estupefaents i s'han intervingut diversos quilos de cocaïna, a més de metanfetamina, ketamina i substàncies de cort.

Les recerques es van iniciar arran de detectar al nostre país un augment en la distribució d'una droga de colors vius coneguda com 2CB, tucibi o simplement tuci, de gran acceptació entre la població d'origen colombià. Les primeres indagacions van portar als agents fins a la localitat madrilenya d'Arroyomolinos, des d'on pel que sembla operava una organització que es dedicava a elaborar i distribuir estupefaents.

Localitzats dos laboratoris clandestins per adulterar i elaborar la droga:

Una vegada centrades les perquisicions sobre l'organització detectada al sud de Madrid, es van identificar tres nuclis dins de la mateixa, units entre si per vincles familiars o afectius. Al capdavant de la primera d'aquestes cèl·lules estava una parella colombiana establerta en Arroyomolinos que, amb la participació de diversos empleats, controlava les activitats relacionades amb el tráfico de cocaïna. També es va comprovar que el grup disposava d'un laboratori per adulterar aquesta droga en un habitatge de Getafe (Madrid), vigilat permanentment per algun dels seus col·laboradors. La segona unitat estava integrada per tres persones, un home i dues dones, també d'origen colombià, que gestionaven un altre laboratori on elaboraven tucibi de manera artesanal, per posteriorment comercialitzar-ho en discoteques i locals d'oci de Madrid, Màlaga, Alacant i Eivissa. Per a la distribució utilitzaven el sistema conegut com "delivery", un mètode cada vegada més utilitzat pels pequeño i mitjos traficants als barris de Colòmbia, i que consisteix en el repartiment baix comanda de la quantitat exacta d'estupefaent a un lloc convingut prèviament. D'aquesta forma els distribuïdors no acumulen quantitats importants de droga, eviten confiscacions importants per part de la Policia i poden al·legar que és per a consum propi.

Avortada la "campanya d'estiu":

El tercer grup es dedicava a l'organització -sense les autoritzacions o permisos administratius pertinents-, d'esdeveniments musicals en diferents locals públics de Madrid i Eivissa, amb l'objectiu de promocionar el consum de tucibi. De fet, part dels beneficis obtinguts amb el narcotràfic, els havien blanquejat recentment amb l'adquisició d'una propietat a prop la ciutat de Móstoles, on pretenien organitzar aquest tipus de festes. Recentment els investigadors van esbrinar que una de les dones de l'organització planejava tornar a Colòmbia i que altres membres del grup s'anaven a traslladar a Eivissa per distribuir allí estupefaents. Per aquest motiu es van dur a terme diverses actuacions en les quals es va procedir a l'arrest de nou persones i es van practicar quatre registres, aconseguint així desmantellar l'organització. En dos dels domicilis registrats a la província de Madrid es van trobar sengles laboratoris clandestins, un en la localitat de Getafe per adulterar cocaïna i l'altre en Arroyomolinos, on elaboraven la droga sintètica. En tots dos registres els agents es van confiscar diversos quilos de cocaïna (presentada en diferents formats i envasos), més de 300 pastilles de color rosa que contenien matanfetamina en la seva composició, 107 grams de metanfetamina en roca, ketamina en pols (214 grams), un pot amb Ketolar -substància injectable el principi actiu de la qual és hidrocloruro de ketamina-, multitud d'útils per elaborar i adulterar estupefaents i 15.870 euros en metàl·lic.

Vincles amb oficines de cobrament:

Durant la recerca es va poder constatar l'existència de vincles entre un dels investigats i "oficines de cobrament" que operaven Madrid. Una d'aquestes va ser desarticulada en 2015 per la Policia Nacional quan es trobava en disposició d'assassinar a un empresari de la nit en la localitat de Marbella (Màlaga). Aquests vincles van portar als agents a localitzar i detenir el passat 5 d'abril a un conegut sicari, establert a Madrid, per la seva relació amb l'assassinat d'un ciutadà colombià en Mijas (Màlaga) l'any passat. De la mateixa manera, les informacions obtingudes sobre aquestes relacions amb les oficines de cobrament, van permetre l'arrest a Colòmbia d'un altre sicari, autor material d'un homicidi comès/fideïcomès el 12 de setembre de 2014 a Madrid, sobre un ciutadà al que van confondre amb un traficant. La recerca ha estat desenvolupada per agents del Grup Segon de Crim Organitzat de la Brigada Central de Crim Organitzat (UDYCO Central) de la Comissaria General de Policia Judicial.

Petita borsa amb pols rosa en caixa  petita de metall amb forma d'hexàgonBossa de plàstic amb pols rosa dins d'una caixa metàl·lica