Els primers agents arribaran a la capital francesa el proper 11 de juliol

Un contingent de 175 policies nacionals espanyols formarà part del dispositiu de seguretat dels Jocs Olímpics de París

 El director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras, ha mantingut avui un encontre amb els agents que formaran part del dispositiu de seguretat, a els qui els ha recordat que “és un orgull i una responsabilitat que hagin pensat en la Policia Nacional espanyola per col·laborar en aquest dispositiu multinacional”

08/07/24

El director general de la Policía, Francisco Pardo Piqueras, ha mantenido hoy un encuentro con los agentes que formarán parte del dispositivo multinacional de seguridad que se trasladará hasta París para participar en la XXXIII edición de los Juegos Olímpicos y Paralímpicos de Verano. En total, el contingente estará formado por 175 agentes que se integrarán con los miembros de la Policía Nacional de Francia.

Els Jocs Olímpics començaran el proper 26 de juliol, i estan considerats com un esdeveniment de gran importància mundial en el qual la seguretat juga un paper essencial. Per aquesta raó, els primers policies espanyols, pertanyents a la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres, arribaran a la capital francesa l'11 de juliol.

 

Concretament, fins a França –París, Bordeus, Tolosa de Llenguadoc, Niça, Perpinyà i Hendaia- es traslladaran membres de la Unitat Aèria de la Policia Nacional (antidrones), de la Divisió de Cooperació Internacional, de les unitats especials de Cavalleria, Guies Canins, Unitats d'Intervenció Policial i Brigada Mòbil-Policia en el Transport. També es desplegaran en territori francès agents de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres, amb funcionaris especialitzats en control de fronteres i detecció de documents falsos, entre uns altres. Tots els agents desplaçats comptaran amb el suport sobre el terreny de coordinadors de seguretat, personal facultatiu i auxiliar (veterinaris), a més del suport de la Conselleria d'Interior de l'Ambaixada d'Espanya a París. El contingent de la Policia Nacional desplaçarà a més deu agents canins i deu cavalls de les unitats especials, així com 16 vehicles, dron i sistemes antidrones.

 

Els agents policials es desplaçaran amb el seu propi equipament per realitzar activitats operatives en llocs requerits per les autoritats franceses i realitzaran patrulles de seguretat ciutadana de vigilància i prevenció de la delinqüència al costat d'agents francesos.

 

Pardo Piqueras s'ha dirigit a tots aquests agents: “sou part de la marca Espanya i els espanyols se senten orgullosos del vostre treball. Us integreu en un dispositiu multinacional complex i us transmeto el meu suport i els meus millors desitjos en aquesta experiència”.

 

El director general de la Policia també ha destacat que “és un gran orgull i una responsabilitat que hagin pensat en nosaltres per col·laborar en aquest dispositiu multinacional”.