Celebrat a l'Escola Nacional de Policia, amb seu a Àvila

El director general de la Policia inaugura la IV edició de C1b3rWall

Francisco Pardo ha destacat durant la seva intervenció que es tracta de l'esdeveniment de referència en matèria de seguretat digital i de prevenció del cibercrimen

Aquesta edició, el lema de la qual és “Intel·ligència Segura”, compta amb més de 8.500 inscrits que se sumen als més de 16.000 d'edicions anteriors i acollirà a 310 ponents en els diferents cursos i tallers

18/06/24

El director general de la Policia, Francisco Pardo, ha presidit esta mañana a l'Escola Nacional de Policia, a Àvila, la inauguració de la IV edició del Congrés de Seguretat Digital i Cibertinteligencia “C1b3rWall”. Aquesta edició, el lema de la qual és “Intel·ligència Segura”, compta amb més de 8.500 inscrits que se sumen a 310 ponents en diferents cursos i tallers.

Durant la seva intervenció, Francisco Pardo ha destacat que “es tracta de l'esdeveniment de referència en matèria de seguretat digital i de prevenció del cibercrimen, sent el congrés que més persones congrega en tota la Unió Europea”. També ha volgut destacar que “des de la Policia Nacional apostem per la innovació, la transformació digital i la incorporació de les noves tecnologies”

En relació amb el lema d'aquest any, “Intel·ligència Segura” ha afegit que “la intel·ligència artificial ja està aquí i ha vingut per quedar-se, desenvolupar-se i canviar la vida de totes i tots. Ens aportarà unes capacitats extraordinàries i grans desafiaments estratègics”.

C1b3rWall 2024

Els  participants procedeixen majoritàriament, del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació pública i privada, de les forces i cossos de seguretat a nivell mundial, de les forces armades nacionals i internacionals i de la universitat, així com estudiants de grau i de formació professional.

En aquesta nova edició, es parlarà sobre intel·ligència segura/segura i com s'han d'incorporar els seus beneficis a les nostres estructures i processos per ser eficaços en la lluita contra la ciberdelinqüència.

Innovació i acceleració van de la mà en la nostra societat digitalitzada. Molts dels avanços tecnològics estan canviant en essència la manera en què vivim. Aquests desenvolupaments ens fan avançar com a societat i ens aporten enormes beneficis, però també són aprofitats pels ciberdelinqüents per dissenyar i executar accions que els reportin quantiosos rendiments.

Amb aquesta IV edició són més de 24.000 inscrits

El projecte C1b3rWall va néixer a l'Escola Nacional de Policia amb la finalitat de crear un entorn col·laboratiu públic-públic i públic-privat amb l'objectiu de generar les millors accions formatives en relació amb la matèria de ciberseguretat, cercant desenvolupar les capacitats i habilitats/habilitats necessàries i de major qualitat per a aquells professionals que s'exerceixin en aquest àmbit. Des del seu inici sumeixi més de 16.000 inscrits deforma presencial, als quals se sumarien els més de 8.500 d'aquesta última edició.

La primera edició del congrés va tenir lloc l'any 2019 i va reunir a gairebé 4.000 assistents. Es van desenvolupar més de 130 ponències i tallers pràctics sobre una àmplia diversitat de matèries. La tercera edició, celebrada l'any passat, va comptar amb 230 ponents que van impartir 247 ponències i tallers a gairebé 7.000 inscrits en format presencial.

Aquesta edició estarà especialment dedicada a la intel·ligència artificial com una aportació de capacitat extraordinària, els beneficis de la qual incorporem a les nostres estructures i que impactarà profundament en l'àmbit de la seguretat.