Al madrileny barri de Puente de Vallecas

La Policia Nacional salva la vida a un nen de dos anys que es trobava en parada cardiorrespiratòria

El pare va sol·licitar auxili des del domicili en veure que el seu fill s'estava ofegant i en arribar els agents li van aplicar tècniques assistencials d'urgència aconseguint la seva reanimació

01/04/24

Agents de la Policia Nacional han salvat la vida a un nen de dos anys que es trobava en parada cardiorrespiratòria. Després de ser avisats per la sala CIMACC 091, es van dirigir a un domicili del districte madrileny de Puente de Vallecas ja que un home havia sol·licitat auxili a causa que el seu fill s'estava ofegant i no aconseguia respirar. Els agents van començar a realitzar-li els primers auxilis aconseguint que el menor comencés a respirar. Tant els familiars com els serveis sanitaris van felicitar als agents per la seva ràpida i eficaç actuació.

Els fets van ocórrer divendres passat quan una patrulla de seguretat ciutadana va ser requerida per la sala CIMACC 091 per dirigir-se a un domicili on un pare manifestava que el seu fill de dos anys no respirava.

 

Els agents es van desplaçar al lloc i van poder observar com el menor, que es trobava al costat d'el seu pare, no responia a estímuls. A més, van comprovar que es trobava inconscient i no respirava pel que van iniciar les maniobres de reanimació.

 

Després de diversos minuts durant els quals els agents van aplicar tècniques de reanimació cardiorrespiratòria al menor, el nen va començar a tossir i a respirar, sent col·locat en posició lateral de seguretat. Posteriorment un indicatiu sanitari va acudir al lloc, traslladant al nen per continuar amb l'assistència.

 

Posteriorment els agents van seguir col·laborant amb els serveis sanitaris, facilitant-li tota la informació de la intervenció que havien realitzat. Finalment va ser traslladat a un centre hospitalari escortat per agents de Policia Nacional per agilitar la seva assistència sanitària.

 

Familiars feliciten als policies en la comissaria de Puente de Vallecas

 

Després d'estabilitzar al menor, tant l'indicatiu sanitari com el pare del nen, van felicitar als agents per la ràpida actuació amb la qual es va aconseguir salvar la seva vida. En el dia d'avui, els familiars del nen s'han traslladat a la comissaria de Policia Nacional de Puente de Vallecas per felicitar als agents i comunicar-los que el menor ja es trobava a casa en perfecte estat.