En col·laboració amb les autoritats marroquines, a través de la Direcció general de Seguretat Nacional (DGSN)

La Policia Nacional desmantella una organització dedicada al tráfico de drogues des de Marroc para la seva venda a Espanya

Els arrestats van preparar un doble fons en una furgoneta per camuflar 250 quilos d'haixix i així transportar-ho, via ferri, des de Marroc a Espanya

Han estat detingudes sis persones a la província d'Alacant i s'ha confiscat la droga quan el vehicle circulava per l'Alfàs del Pi (Alacant)

23/02/24

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb les autoritats marroquines a través de la Direcció general de Seguretat (DGSN), han desmantellat una organització dedicada, presumptament, al tráfico de drogues des de Marroc para la seva venda a Espanya i la resta d'Europa. En aquesta operació s'ha detingut a sis persones a la província d'Alacant i s'han aprehendido 250 quilograms d'haixix que havien estat transportats des de Marroc en una furgoneta habilitada per camuflar la droga.

L'operació es va iniciar a principis de 2023.  Els agents van detectar l'existència d'una organització internacional dedicada a la importació al nostre país de grans partides d'estupefaent des de Marroc. Els investigadors van esbrinar que un dels membres de la xarxa estava encarregant-se, personalment, d'organitzar un transport de droga amb destinació a Espanya.

En el mes de setembre, els investigadors van detectar que aquest home havia realitzat diversos viatges a Melilla i a Marroc per entrevistar-se amb proveïdors de droga en aquest país. Una vegada tancat aquest acord, l'organització va començar amb els preparatius per al transport, cercant el finançament necessari per engegar la importació de la droga.

Per realitzar el transport, els arrestats van adquirir una furgoneta per desplaçar-se al país africà i viatjar amb la droga en el seu interior. Per a això, van preparar un ampli buit en el qual amagar l'estupefaent i així evitar que pogués ser localitzada en el cas d'una possible inspecció policial. Si l'operació tenia èxit, utilitzarien aquesta fórmula per a futurs transports.

En aquest moment els agents de la Policia Nacional van sol·licitar col·laboració a les autoritats marroquines a través de la Direcció general de Seguretat Nacional (DGSN).

 

Ferri en una furgoneta des de Nador (Marroc) a Almeria

 

En el mes de desembre, quan ja tenien la furgoneta preparada, un dels detinguts es va desplaçar amb el vehicle fins a la Ciutat Autònoma de Melilla. Allí ho va estacionar i va tornar de nou a Alacant, a l'espera de rebre confirmació per part dels proveïdors que la droga estava llista per ser transportada. Un mes després, quan els van informar que l'estupefaent ja podia ser recollit, el membre de la xarxa va viatjar de nou a Melilla per conduir la furgoneta a territori marroquí, on la lliuraria a un altre membre de l'organització encarregat de carregar la mateixa amb estupefaent. Aquesta càrrega es va demorar unes setmanes més, moment aprofitat pels membres de la xarxa per anar ultimant els detalls.

En el mes de febrer, es va fer el trasllat de la droga amb la furgoneta muntada en un ferri, des de Nador (Marroc) fins a Almeria. En aquest moment es va establir un dispositiu policial per seguir al vehicle que va acabar a l'Alfàs del Pi (Alacant), on es va detenir al conductor i es van intervenir els 250 quilos d'haixix que anaven ocults en el seu interior. Posteriorment, els agents van detenir als altres cinc integrants de l'organització i es van realitzar quatre registres domiciliaris, en els quals es van intervenir una pistola i un revòlver, a més de múltiple munició de diferents calibres.