En una operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

Intervinguts 518 quilos de cocaïna i detinguts set narcotraficants a Algesires

La droga va arribar al Port d'Algesires dins d'un contenidor, que hauria estat contaminat pel mètode del ganxo cec rip off i va ser interceptat en un polígon industrial de la localitat

Els narcos van ser interceptats quan es disposaven a descarregar la droga de l'interior del contenidor

20/02/24

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil, en el marc del Pla Especial de Seguretat del Camp de Gibraltar, han intervingut 518 quilograms de cocaïna i detingut a set narcotraficants a Algesires (Cadis).

A través dels canals de cooperació internacional es va rebre una alerta sobre la càrrega d'un contenidor que hauria fet escala a Panamà i podia haver estat contaminat pel mètode del ganxo cec o rip off, és a dir, la contaminació amb substància estupefaent sense la connivència de les empreses implicades en l'enviament i recepció de la mercaderia legal, el qual arribaria fins al Port d'Algesires.

Per part de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil es va establir un dispositiu de vigilància entorn de/entorn del contenidor per interceptar a les persones encarregades de l'extracció de la substancia estupefaent. Així, el contenidor va ser traslladat fins a un polígon industrial de la localitat d'Algesires, on els implicats en la trama criminal realitzaven un control del per detectar presència policial, realitzant mesurades de contravigilancia entorn de/entorn del lloc on es trobava la substancia estupefaent.

Quan els presumptes implicats estaven realitzant l'extracció de la substància del contenidor, agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van decidir intervenir, interceptant a sis persones mentre traslladaven un total de nou fardells amb un pes aproximat de 518 quilograms de cocaïna repartits en 450 tableta. Paral·lelament, un dels vehicles que anava a ser utilitzat com a “cotxe de càrrega” es va escapolir del lloc realitzant maniobres temeràries, sent interceptat moments després pels agents.

En total s'ha detingut a set persones presumptament implicades en el carregament de la substancia estupefaent, als quals, a més d'intervenir-los 518 quilos de cocaïna, se'ls ha intervingut dos vehicles d'alta gamma, un d'ells el que anava a ser utilitzat com a “cotxe de càrrega”.

Els detinguts han estat posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Algesires, qui ha decretat l'ingrés a la presó de sis d'ells, i la recerca ha estat posada en coneixement de la Fiscalia Especial Antidroga del Camp de Gibraltar. La recerca continua oberta i no es descarten noves detencions relacionades amb la xarxa criminal.