Va succeir a Madrid

La Policia Nacional desmantella un grup criminal vinculat als Dominican Don´t Play i dedicat al tráfico d'armes

Detenidas dos personas por su presunta participación en los delitos de tenencia y tráfico de armas de fuego prohibidas, tenencia ilícita de municiones, tráfico de sustancias estupefacientes, blanqueo de capitales y pertenencia a grupo criminal

Los agentes llevaron a cabo cuatro registros donde intervinieron cuatro armas de fuego con sus municiones –una de ellas con los números de referencia borrados-, dinero en efectivo así como varios chalecos balísticos y distintivos simulados propios de las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad

Los investigadores estiman que, además del tráfico de armas, los arrestados realizaban “vuelcos”, sustrayendo bienes pertenecientes a otros grupos o bandas rivales, simulando ser agentes de autoridad

18/07/23

Agents de la Policia Nacional han desmantellat un grup criminal a Madrid dedicat, presumptament, al tráfico d'armes i vinculat a l'activitat de grups organitzats i violents de caràcter juvenil pertanyents als Dominican Don´t Play.

L'operació s'emmarca en l'increment de l'activitat, tant preventiva com investigativa, que la Policia Nacional realitza a fi de detectar i tallar els canals il·legals de distribució il·legal d'armes de foc, així com per interceptar els possibles dipòsits d'armes ja existents en el context del funcionament criminal dels referits grups organitzats i violents de caràcter juvenil.

La recerca es va iniciar quan els investigadors, agents de la Comissaria General d'Informació i la Brigada Provincial d'Informació de Madrid, van tenir coneixement de la il·lícita activitat d'un grup criminal dedicat al dipòsit i tráfico d'armes, i vinculat amb els Dominican Don´t Play.

Després de la pertinent recerca, dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 32 de Madrid, dimarts passat es va dur a terme l'explotació de l'operació mitjançant l'entrada i registre en quatre immobles de la capital –dos habitatges, un traster i un local-. Dues persones van ser detingudes per la seva presumpta participació en els delictes de tinença i tráfico il·lícit d'armes de foc prohibides i tinença il·lícita de municions; tráfico de substàncies estupefaents; blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal. A més, una dona ha estat investigada per col·laboració amb els delictes de tráfico de substàncies estupefaents, blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal.

En els registres practicats, els agents van intervenir dues armes curtes tipus pistola - una d'elles amb els nombres de referència esborrats-, un arma llarga tipus fusell d'assalt i un arma llarga, tipus escopeta, amb els canons retallats. A més va ser localitzada gran quantitat de munició, diners en efectiu, documentació que relaciona als arrestats amb la seva pertinença als DDP´s i diverses substancies estupefaents.

Igualment, van ser intervinguts diversos efectes que vinculen als arrestats amb la comissió de “bolcades” o “caigudes” contra altres bandes rivals com a armilles balístiques, roba tàctica, còpies metàl·liques de plaques emblemes, dispositius lluminosos prioritaris o sistemes de ràdio telecomunicació, tots ells similars als quals utilitzen habitualment les Forces i Cossos de Seguretat.