Cinc dones alliberades

La Policia Nacional desmantella una organització criminal dedicada a la prostitució de dones paraguaianes a Conca

Gràcies a una trucada al telèfon de suport a les víctimes de tracta es va obtenir informació sobre la xarxa criminal i com captaven i explotaven a les dones

Dins de l'organització existien vincles familiars, comptant amb una forta infraestructura de captació en Paraguai, recepció i trasllat a Espanya

Hi ha sis detinguts, (5) Conca i (1) Madrid. S'ha realitzat dos registres d'entrada, en un club d'alternació i un hostal, confiscant 1.375 euros en efectiu i diversa documentació

07/06/23

Agents de la Policia Nacional ha desmantellat a una organització criminal dedicada a la prostitució de dones paraguaianes a Conca, alliberant a cinc d'elles. Gràcies a una trucada al Servei d'Atenció telefònic a les Víctimes de Tracta es va obtenir informació sobre la xarxa criminal de com captaven i explotaven a les dones.

Dins de l'organització existien vincles familiars, comptant amb una forta infraestructura de captació en Paraguai, recepció i trasllat a Espanya. Hi ha sis detinguts, cinc a Conca i un a Madrid. S'ha realitzat dos registres d'entrada en un club d'alternació i un hostal, confiscant 1.375 euros en efectiu i diversa documentació.

La recerca policial va començar gràcies a una trucada rebuda en el telèfon 900 10 50 90, corresponent al Servei d'Atenció a les Víctimes de Tracta d'Éssers humans que al costat del correu electrònic trata@policia.es, són els instruments amb les quals explica el Pla de la Policia Nacional contra la Tracta d'Éssers humans amb Finalitats d'Explotació Sexual per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d'aquest tipus de delictes.

Fort infraestructura de la xarxa criminal

En la trucada van informar sobre com funcionava l'organització, comptava amb una forta infraestructura de captació en Paraguai, recepció i trasllat a Espanya, ja que existeixen vincles familiars entre els membres de la xarxa criminal. A les víctimes, captades a causa de la seva situació de vulnerabilitat, els prometien un treball digne i una vida millor al nostre país.

Una vegada que accedien, viatjaven amb avió fins a Madrid o Barcelona per després ser traslladades en vehicle fins a Conca. Allí les conduïen a un hostal on vivien i els comunicaven el deute contret que havien de saldar exercint la prostitució.

La Policia Nacional va poder alliberar a cinc dones quan van realitzar dos registres d'entrada en un club d'alternació i un hostal, confiscant 1.375 euros en efectiu i diversa documentació. S'ha detingut a sis integrants de l'organització, cinc a Conca i un a Madrid, se'ls imputa els delictes de pertinença a organització criminal, tracta d'éssers humans, relatius a la prostitució, contra els drets dels ciutadans estrangers, contra els drets dels treballadors. No es descarten més detencions.

Amb la tracta no hi ha tracte

Aquesta operació s'emmarca dins del Pla de la Policia Nacional contra la Tracta d'Éssers humans amb Finalitats d'Explotació Sexual. La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial d'aquest tipus de delictes, no quedant reflectida la trucada en la factura telefònica.