Operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

Desarticulada una organització criminal dedicada a la importació, fabricació i distribució a gran escala de SARMS

Els SARMS (Moduladors Selectius dels Receptors d'Andrògens) són medicaments amb efectes anabolizantes que els investigats importaven en pols des de tercers països per, posteriorment, elaborar els i distribuir-los en estat líquid a l'interior d'envasos de format degotador

El producte era ofert a través d'una pàgina web i de xarxes socials, on diferents perfils d'entrenadors personals i fisicoculturistas promocionaven de forma activa el seu consum sota la premissa de millorar les capacitats físiques o esportives

Els agents han detingut a cinc persones i han realitzat sis registres a les províncies de Castelló, Granada i Madrid, fruit dels quals han confiscat 10.000 degotadors amb SARMS llests per a la seva distribució, així com nombrós material utilitzat per a la seva fabricació, condicionament i enviament, i 30.000 euros en efectiu

26/05/23

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil, han desarticulat una organització criminal dedicada a la importació, fabricació i distribució a gran escala de SARMS. Els SARMS (Moduladors Selectius dels Receptors d'Andrògens) són medicaments amb efectes anabolizantes que els investigats importaven en pols –des de tercers països- per, posteriorment, elaborar-los i distribuir-los en estat líquid a l'interior d'envasos de format degotador.

El producte era ofert a través d'una pàgina web i de xarxes socials, on diferents perfils d'entrenadors personals i fisicoculturistas promocionaven de forma activa el seu consum sota la premissa de millorar les capacitats físiques o esportives. Els agents han detingut a cinc persones  i han realitzat sis registres a les províncies de Castelló, Granada i Madrid, fruit dels quals han confiscat 10.000 degotadors amb SARMS llests per a la seva distribució, així com nombrós material utilitzat per a la seva fabricació, condicionament i enviament, i 30.000 euros en efectiu.

La recerca es va iniciar el passat any quan agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil van tenir coneixement de l'existència d'una organització criminal presumptament dedicada a la importació, fabricació i distribució de medicaments denominats Moduladors Selectius dels Receptors d'Andrògens (SARMS) la distribució dels quals es troba prohibida a Espanya.

Oferts a través de xarxes socials i distribuïts mitjançant empreses de logística

L'organització importava els medicaments des de tercers països en pols per, posteriorment, elaborar-los i distribuir-los en estat líquid a l'interior d'envasos de format degotador. Per a això, es valien de la col·laboració d'un laboratori, situat a la província de Granada, on barrejaven el producte amb els excipients necessaris que ho feien apte per al seu consum. A més, en el laboratori es duia a terme la primera fase de condicionament dels medicaments; això és, l'envasament en flascons degotador, la col·locació de la corresponent etiqueta i la seva introducció en les caixes amb el format dissenyat pel client.

Una vegada preparats els degotadors, els investigats els enviaven a empreses de logística on s'encarregaven de la preparació final dels paquets per al seu enviament als receptors situats en la península, les Illes Canàries i diferents països de la Unió Europea.

Finalment, realitzaven la venda a través d'una pàgina web on s'oferien les diferents varietats de SARMS. En aquesta, a més, es trobaven enllaços a diferents perfils de xarxes socials, associades principalment a entrenadors personals i fisicoculturistas, en els quals promocionaven de forma activa el seu consum sota la premissa de millorar les capacitats físiques o esportives.

Sis registres a les províncies de Castelló, Granada i Madrid

La recerca ha finalitzat amb la detenció de cinc persones -si bé hi ha altres cinc investigades- i la pràctica de sis registres a les províncies de Castelló, en una empresa logística de Madrid i en un laboratori de Granada. Dels registres realitzats a Castelló, cal destacar el d'un gimnàs on els agents van localitzar una gran quantitat de SARMS ja preparats per a la seva venda i distribució, així com vials, pots i xeringues d'altres medicaments anabolizantes esteroides.

Com a resultat de l'operació, s'han intervingut 10.000 degotadors amb SARMS completament preparats i condicionats per a la seva distribució, 870 litres d'excipient, 25 quilos de principi actiu, 15.000 envasos buits, taps amb degotador, etiquetes i cartonajes. Així mateix, s'han confiscat 2.000 dosi d'altres medicaments esteroides anabolizantes i 30.000 euros en efectiu.