En una operació coordinada per EUROPOL que ha comptat amb la participació de la Policia Nacional i de la Policia Belga

Desarticulada una organització criminal dedicada a la tracta d'éssers humans que explotava sexualment a dones xineses a Espanya, Bèlgica, Suïssa i Països Baixos

Una ramificació de l'organització captava a les dones a la Xina, sent traslladades posteriorment fins a Europa on els proporcionaven permisos de residència perquè poguessin circular pel territori Schengen sense ser detectades. Per tot això, les víctimes arribaven a contreure un deute d'uns 27.000 euros

A Barcelona, operava una altra ramificació de la xarxa, la qual, traslladava a les dones a cases, habitacions d'hotels i apartahoteles que llogaven amb anterioritat en cercadors de viatges digitalment perquè exercissin la prostitució

Hi ha 31 detinguts a Espanya i Bèlgica, s'han realitzat 23 registres domiciliaris (6 a Espanya i 17 a Bèlgica) i s'han confiscat més de 3.000.000 d'euros en efectiu, quatre tones de monedes, multitud de telèfons mòbils i diversa documentació

30/03/23

En el marc d'una recerca coordinada per EUROPOL, en la qual han participat la Policia Nacional i la Policia Belga, s'ha desarticulat una organització criminal presumptament dedicada a la tracta d'éssers humans i explotació sexual de dones xineses a Espanya, Bèlgica, Suïssa i Països Baixos. Una ramificació de l'organització, captava a les dones a la Xina, sent traslladades fins a Europa, els proporcionaven permisos de residència perquè poguessin circular pel territori Schengen sense ser detectades.

Per tot això, les víctimes arribaven a contreure un deute d'uns 27.000 euros. Una altra ramificació de la xarxa operava a Barcelona on les dones eren traslladades a habitacions d'hotels, apartahoteles o cases que havien llogat amb anterioritat en cercadors de viatges digitalment perquè exercissin la prostitució. Hi ha 31 detinguts, un a Espanya i 30 a Bèlgica, país al que van viatjar dies abans de l'operatiu desplegat al nostre país. A més, s'han realitzat 23 registres domiciliar-vos (6 a Espanya i 17 a Bèlgica) en els quals s'han confiscat més de 3.000.000 d'euros en efectiu, quatre tones de monedes, multitud de telèfons mòbils i diversa documentació.

Organització ramificada per Europa

La xarxa estava perfectament estructurada, tenia diverses ramificacions, una operava en la captació de dones a la Xina, on s'ocupaven de traslladar-les fins a Europa, comprant bitllets d'avió i assegurant que complissin amb tots els requisits que se sol·liciten a la frontera. Normalment, usaven visats de turista per poder entrar als països europeus i una vegada en ells, els proporcionaven permisos de residència fraudulents perquè poguessin circular lliurement per territori Schengen. Per totes les gestions, les víctimes arribaven a contreure un deute d'uns 27.000 euros.

A Espanya operaven a Barcelona, on una altra ramificació s'encarregava d'introduir a les dones en la prostitució. Per a això, eren traslladades a cases, habitacions d'hotels i apartahoteles que llogaven amb anterioritat en cercadors de viatges digitalment. Havien d'estar disponibles 24 hores al dia i en condicions insalubres ocasionalment.

Aquesta segona ramificació concretava els serveis sexuals amb els clients, funcionava com “un call center”, d'aquesta manera, tenien un control absolut sobre les víctimes i sabien quant anaven a cobrar pel servei. Quan acabaven amb el client li llevaven la meitat dels diners cobrats per sufragar les despeses de lloguer i l'altra meitat la hi havien de donar a la ramificació que les havia traslladat fins a Europa, així, mai podien retornar el deute contret.

Aquesta operació s'emmarca dins del Pla de la Policia Nacional contra la Tracta d'Éssers humans amb Finalitats d'Explotació Sexual. La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial d'aquest tipus de delictes, no quedant reflectida la trucada en la factura telefònica.