Amb diferents actes a Albacete, Alacant, Àvila, Càceres i Madrid

La Policia Nacional se sumeixi a la Setmana de l'Administració Oberta 2023

§   Entre els esdeveniments previstos hi haurà visites guiades al Mueso de la Policia, exhibicions d'unitats policials i un concert didàctic   §   A més, en la Fira Aula 2023, en l'IFEMA de Madrid, la Policia Nacional donarà a conèixer-se als més joves com una sortida professional atractiva, amb futur, que desenvolupa un ampli ventall de funcions

20/03/23

La Policia Nacional se sumeixi a la Setmana de l'Administració Oberta 2023, que s'organitza a nivell mundial, amb diferents actes a Albacete, Alacant, Àvila, Càceres i Madrid, entre els dies 20 al 24 de març. Entre els esdeveniments previstos hi haurà visites guiades al Mueso de la Policia, exhibicions d'unitats policials i un concert didàctic. A més, en la Fira Aula 2023, en l'IFEMA de Madrid, la Policia Nacional donarà a conèixer-se als més joves com una sortida professional atractiva, amb futur, que desenvolupa un ampli ventall de funcions.

 

L'objectiu és seguir reforçant el vincle de les Administracions Públiques amb la ciutadania, sobre la base de principis que persegueixen una cultura de governança que aposta per la transparència, la integritat, la rendició de comptes, la participació ciutadana i la col·laboració. Al nostre país aquesta iniciativa es desenvolupa del 20 a 24 de març, sota la coordinació i impuls de la Direcció general de Governança Pública del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, amb la col·laboració del Fòrum de Govern Obert.

 

La Policia Nacional s'ha sumat a aquest projecte per aproximar-se més al ciutadà, obrint-li les portes de les seves dependències amb l'organització de sis activitats que van a dur-se a terme en diferents ciutats espanyoles.

 

Museu de la Policia a Àvila

 

La primera d'aquestes activitats la protagonitza la Divisió de Formació i Perfeccionament a través de l'Escola Nacional de Policia, on se situa el Museu de la Policia, en l'Avinguda de Juan Carlos I nombre 46, d'Àvila. L'Escola oferirà visites guiades del 20 al 24 de març, des de les 16:00 a les 18:00 hores, a càrrec del conservador del museu. Amb aquestes visites, els ciutadans i ciutadanes tindran l'oportunitat de conèixer de primera mà la trajectòria de la Policia Nacional al llarg de la seva història, que arrenca en 1824, quan es va crear la Policia General del Regne, l'antecedent històric de la institució policial.

 

Fira Aula 2023

 

La Divisió de Formació i Perfeccionament va a participar també en el Saló Internacional de l'Estudiant i Oferta Formativa (Fira Aula 2023) que s'organitza en l'IFEMA de Madrid, del 22 al 26 de març. En aquest esdeveniment, la Policia Nacional donarà a conèixer-se als més joves com una sortida professional atractiva, amb futur, que desenvolupa un ampli ventall de funcions. Amb aquesta finalitat, els assistents seran informats sobre els requisits d'accés i el procés de selecció, per personal de la pròpia Divisió i d'alumnes que es troben ara mateix a l'Escola Nacional de Policia, tant de l'Escala Bàsica com de l'Escala Executiva, els qui transmetran les seves pròpies experiències.

 

La Prefectura Superior de Policia de Madrid també ha volgut participar en la Setmana de l'Administració Oberta 2023, organitzant un concert didàctic dirigit als més petits, que serà ofert per la Banda Simfònica de la Policia Nacional en el complex policial de l'Avinguda Pío XII nombre 50 de Madrid, a les 10:30 hores del dia 21 de març. La finalitat perseguida amb aquesta activitat és mostrar als nens i nenes els instruments, i escoltar temes musicals, para d'aquesta manera aconseguir una aproximació amable a la nostra Institució. Amb aquests objectius s'ha convidat a l'alumnat de tres centres escolars de la Comunitat de Madrid.

 

Exhibicions i stands a Alacant, Albacete i Càceres

 

La Comissaria Provincial d'Alacant, situada en la Calle Isabel La Catòlica nombre 25 d'aquesta ciutat, també ha volgut mostrar el treball que realitzen els homes i dones allí destinats. Per a això organitza una jornada de portes obertes i una exhibició de mitjans a les 10:00 hores del dia 21 de març, al pati central de la seva dependència. Participaran integrants d'UPR-motos, Guies Canins, Unitat Aèria (dron), especialistes en desactivació d'artefactes explosius (TEDAX) i d'Armament. Hi haurà a més un taller de Policia Científica i un altre de Participació Ciutadana, on els assistents seran informats dels diferents plans de seguretat, amb consells per a la prevenció d'infraccions. Aquesta activitat es troba a l'abast de qui vulgui participar en ella, havent-se convidat als nens i nenes de dos col·legis, a l'Associació APSA (a favor dels discapacitats psíquics d'Alacant) i a l'Associació Amics d'Ucraïna.

 

D'igual forma, la Comissaria Provincial d'Albacete s'ha sumat a la Setmana de l'Administració Oberta 2023 amb un gran esdeveniment, de caràcter educatiu però també lúdic, que es durà a terme a la plaça de toros d'Albacete a les 11:00 hores del dia 23 de març. Es tracta d'una exhibició d'unitats policials de Cavalleria, Guies Canins, Mitjans Aeris, UIP, TEDAX i GEO. L'acte està previst que congregui a més de 9.000 persones -l'aforament complet de la plaça de toros-, després d'haver-se convidat als nens i nenes de tots els col·legis d'Educació Primària de la capital albaceteña.

 

Finalment, és la Comissaria Provincial de Càceres la que ofereix a la ciutadania una exhibició de mitjans al Parc La Marrada, en l'Av. Pablo Taronger Porras, de 10:00 a 13:30 hores el dia 24 de març, dirigit particularment a escolars. El programa inclou la instal·lació d'estands de Participació Ciutadana i de Policia Científica, així com l'exhibició de mitjans d'equip TEDAX, Guies Canins, de l'equip antidrones, així com un simulacre d'intervenció conjunta de l'Associació Posseeixi i Ajuda (DYA) i del Grup Operatiu de Resposta (GOR), a més de concursos de dibuix i narrativa curta. L'esdeveniment es realitza amb la col·laboració de la citada associació DYA i amb l'Associació Radio Ajuda (LLAURA).