Operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

Detingut un presumpte yihadista a Girona

L'operació ha comptat amb la col·laboració del servei policial FBI nord-americà

27/01/23

Agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Prefectura d'Informació de la Guàrdia Civil sota l'adreça del Jutjat Central d'Instrucció nº 2 i de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, han procedit en la localitat de Girona a la detenció d'un individu d'origen marroquí de nacionalitat espanyola, per la seva presumpta relació amb delictes de terrorisme.

L'investigat es trobava en un avançat procés de radicalització yihadista i comptava amb un perfil de gran violència i agressivitat.

El detingut mantenia perfils actius en diferents plataformes de xarxes socials, i accedia a la Deep Web per afavorir els seus propòsits terroristes. D'aquesta manera, utilitzava internet per mostrar el seu suport actiu en favor de l'organització terrorista DAESH, obtenir manuals amb els quals acte capacitar-se en l'ús d'armes i explosius, així com l'adquisició d'armes.

Així mateix, es va comprovar com visionava l'execució d'atemptats yihadistes a Europa. El mateix dia de la seva detenció va fer cerques de com dur a terme apunyalaments i d'atemptats efectuats amb aquest tipus d'armes blanques.

Durant la recerca conjunta ha destacat la cooperació internacional, on el servei nord-americà (FBI) ha exercit un rol imprescindible per a la identificació i neutralització d'aquest presumpte terrorista. Durant la pràctica de les diferents diligències el detingut ha mostrat la seva desconfiança i repulsa altiva cap als agents participants.

Després de la detenció, els agents van procedir amb l'execució de diversos registres associats al detingut, amb l'objecte de recopilar les evidències de les seves activitats, per esclarir completament els fets investigats.

En el dia d'avui ha passat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció nº 2 que el seu titular ha dictat el seu ingrés a la presó.