Operació conjunta de la Policia Nacional i l'Agència Tributària

Intervinguts 266 quilograms de cocaïna ocults a l'interior de maquinària industrial procedent de Colòmbia

S'ha arrestat al principal responsable de la recepció de la droga una vegada arribava a Espanya

L'entramat estava especialitzat en l'ocultació de la substancia estupefaent a l'interior de maquinària industrial de gran tonatge exportada en contenidors marítims

26/01/23

26-gener-2023.- Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, han intervingut 266 quilograms de cocaïna ocults a l'interior de maquinària industrial procedent de Colòmbia i han arrestat al principal responsable de la recepció de la droga una vegada arribava a Espanya. L'entramat estava especialitzat en l'ocultació de la substancia estupefaent a l'interior de maquinària industrial de gran tonatge que era exportada en contenidors marítims.

La recerca es va iniciar a principis de novembre del passat any mitjançant la recopilació de dades a Colòmbia en el marc del Projecte de Seguretat Marítima (SEACOP). Les primeres perquisicions es van iniciar quan els agents van tenir coneixement de l'enviament, per part d'una organització criminal, d'un contenidor de càrrega des del Port de Cartagena (Colòmbia) fins a Barcelona. A l'interior del contenidor, es transportava una màquina hidrolimpiadora d'alta pressió en la qual es podria oculta substancies estupefaents.

Inspecció mitjançant escàner

Després de l'arribada del carregament els investigadors van procedir a una primera inspecció mitjançant escàner, mitjançant la qual van poder detectar nombrosos embalums distribuïts a l'interior de l'estructura industrial. Davant les evidents sospites els agents van dur a terme l'obertura i desmuntatge de la maquinària, explicant per a això amb la col·laboració del GOIT (Grup Operatiu d'Intervencions Tècniques), i van trobar en el seu interior 266 paquets de clorhidrato de cocaïna, amb un quilogram de pes cadascun d'ells.

Amb tota la informació recaptada els agents van poder seguir la pista fins a arribar a l'empresa encarregada de la recepció de la càrrega, situada a Girona, on van detenir al principal responsable.