Els diferents esdeveniments se succeiran fins al dia 28 de setembre

Comencen a la Corunya els actes centrals del dia de la Policia Nacional

Avui s'ha inaugurat l'exposició “Mitjans i Museu de la Policia”, mitjançant la qual els ciutadans podran conèixer els diferents vehicles policials històrics i actuals i visitar diferents llocs de les principals unitats policials

Demà a les 11:00 hores, el Palau de l'Òpera acollirà el Concert didàctic infantil: Música i Policia a càrrec de la Banda Simfònica de la Policia Nacional

El dissabte 24 a les 11:00 hores, en l'estadi d'esdeveniments Coliseum es realitzarà una exhibició operativa de les unitats de Cavalleria, TEDAX-NRBQ, Guies Canins, GEO, Mitjans Aeris i unitats de Seguretat Ciutadana, i a la nit, a les 22:00 hores, tindrà lloc la Carrera nocturna “Ruta 091” “Pels herois d'Orzán”

El dia 26 al matí i a la tarda, se celebrarà en el Paranimf un cicle de conferències sota el títol “Policia Nacional al servei de la ciutadania”

El dimarts 27 a les 19:00 hores, es desenvoluparà en el Palau d'Exposicions i Congressos Palexco la Gal·la “Premis Policia Nacional”

El dia 28, a les 11:30 hores, tindrà lloc l'acte central de el “Dia de la Policia” a la Plaça de María Xiula que comptarà amb formacions estàtiques i dinàmiques de les unitats del cos policial

EXPOSICIÓ

22/09/22

L'alcaldessa de la Corunya, Inés Rei García, la subdelegada del Govern a la Corunya, María Rivas López, la sotsdirectora general de Gabinet Tècnic de la Policia Nacional, Eulalia González Peña, i el cap superior de Policia de Galícia, Ramón Gómez Nieto, han inaugurat esta mañana l'exposició “Mitjans i Museu de la Policia”. Es tracta del primer dels esdeveniments que tindran lloc des d'avui fins al proper 28 de setembre amb motiu de la celebració dels actes centrals del dia de la Policia Nacional, que aquest any se celebren a la ciutat de la Corunya.

A més d'aquesta exposició denominada “Mitjans i Museu de la Policia”, la ciutat acollirà una exhibició policial, un concert didàctic infantil, una carrera solidària nocturna, un cicle de conferències que analitzarà la història de la Policia, la gala de “Premis Policia Nacional” i la celebració dels actes centrals, que es desenvoluparan el dia 28 a la Plaça de María Xiula.

 

Exposició de Mitjans i Museu de la Policia 

 

Oberta al públic des d'avui, i instal·lada en l'avinguda de la Marina i plaça Parrote, els ciutadans podran conèixer mitjançant aquesta exposició els diferents vehicles policials històrics i actuals. L'exposició es completa amb diversos llocs de les unitats de Mitjans Aeris (Helicòpters), Grup Especial d'Operacions (GEO), Policia Científica, Armament, Escola Nacional de Policia, Cavalleria, altres unitats policials i la col·laboració de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre. Agents d'aquestes unitats explicaran i mostraran com és el seu treball diari i amb quins mitjans i equips expliquen. A més, es disposa d'un àrea infantil perquè els més petits puguin conèixer més d'a prop el treball policial. 

 

Les carpes instal·lades es podran visitar des d'avui fins al 28 de setembre en horari d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00 hores (el dia 28 solament fins a les 14:00 hores).

 

Concert infantil didàctic

 

La Banda Simfònica de la Policia Nacional oferirà el divendres, 23 de setembre, a les 11.00 hores, En el Palau de l'Òpera un concert didàctic destinat als nens d'entre sis i nou anys i als seus familiars.

 

Exhibició policial i carrera policial nocturna 

 

El dissabte 24 de setembre, a les 11:00 hores, es realitzarà en l'estadi d'esdeveniments Coliseum una demostració operativa en la qual participaran Mitjans Aeris, Guies Canins, Cavalleria, TEDAX-NRBQ, GEO i Unitats de Seguretat Ciutadana. L'entrada serà lliure. 

 

A les 22:00 hores, es podrà participar en la Carrera solidària nocturna “Ruta 091”, “Pels herois d'Orzán”. Es partirà des de Cuirassa de l'Orzán, finalitzant a la plaça Parrote. Tindrà un recorregut de cinc quilòmetres i sis-cents metros, i estarà acompanyada per diferents unitats policials. L'objectiu d'aquest esdeveniment és apropar la Policia Nacional a tots els ciutadans a través de l'esport.

 

Cicle de conferències 

 

Durant el dilluns, 26 de setembre, es durà a terme en el Paranimf un cicle de ponències titulades “Policia Nacional al servei de la ciutadania”. S'impartiran un total de quatre conferències en horari d'11:00 a 14:00 hores i de 17:00 a 20:00 hores sota els títols: “Ciberdelinqüència” moderada per Javier Novoa Manuel, professor de la Universitat de la Corunya. “Emergències en la Comunitat Autònoma de Galícia” moderada per María Rivas López, subdelegada del Govern a Galícia. “ADN: 14 anys del laboratori d'ADN en la Prefectura Superior de Policia de Galícia” moderada per Ana María González, professora de la Universitat de la Corunya. I “Policia i mitjans de comunicació” moderada per Doda Vázquez Iglesias, presidenta de l'Associació de la Premsa de la Corunya. 

 

Gala de Premis Policia Nacional 

 

El dia 27 de setembre, a les 19:00 hores, el Palau d'Exposicions i Congressos Palexco acollirà l'entrega de premis de la Fundació Policia Espanyola. Les categories seran “Premis Valoris Humans de la Fundació Policia Espanyola” i “Premis Periodístics de la Fundació Policia Espanyola” en premsa escrita i digital, televisió i ràdio. Durant la gala es comptarà amb l'actuació de la Banda Simfònica de la Policia Nacional.

 

Acte central del Dia de la Policia 

 

El dia 28 de setembre, a les 11:30 hores, es desenvoluparan els actes centrals del Dia de la Policia 2022 a la Plaça de María Xiula. En aquest acte, s'imposaran les condecoracions al mèrit policial a integrants de la Policia Nacional i a persones que han destacat en la seva contribució a la millora de la imatge policial. A més, es distingirà a integrants d'altres Forces i Cossos de Seguretat i s'atorgaran esments honorífics a gossos que presten el seu servei en la Unitat de Guies Canins de la Policia Nacional. 

 

També es durà a terme l'acte in memoriam als agents morts en acte de servei, i es desenvoluparan formacions estàtiques i dinàmiques de les unitats motoritzades de la Policia Nacional –Servei de Mitjans aeris, Guies Canins, Subsol, Fronteres, Unitat d'Intervenció Policial, Cavalleria, Grup Especial d'Operacions (GEO), TEDAX-NRBQ, Grup Operatiu d'Intervencions Tècniques de l'Àrea d'Automoció (GOIT), Laboratori d'Actuacions Especials de Científica (LAE) i diversos vehicles de seguretat ciutadana de la Prefectura Superior de Galícia. Aquest esdeveniment central serà la culminació de la festivitat dels Santos Ángeles Custodios, patrons de la Policia Nacional.

 

CAVALLSHELICÒPTER