A la ciutat de Madrid

La Policia Nacional recupera un missal cantoral del segle XVI

El llibre recuperat, que rep el nom d'INCIPIT LIBER, consta de 121 folis impresos en pergamí i està datat l'any 1.526

Missal Cantoral Incipit Liber

08/08/22

Agents de la Policia Nacional han recuperat a Madrid un missal cantoral que data del segle XVI. El llibre recuperat, que rep el nom d'INCIPIT LIBER, consta de 121 folis impresos en pergamí i està datat l'any 1.526.

La recerca es va iniciar arran de la denúncia d'una dona que va indicar que havia extraviat un llibre antic a l'interior d'un cèntric pàrquing de la capital. La denunciant, que regenta un negoci dedicat al llibre antic, va indicar que se li va haver de caure al moment menys pensat. El volum extraviat era un missal cantoral que data del segle XVI -concretament de l'any 1.526- i consta de 121 folis impresos sobre pergamí.

Després de diverses gestions, els agents van analitzar tots els vehicles que havien abandonat l'aparcament durant la franja horària fitada i van acreditar que un d'ells havia procedit de forma sospitosa. Per aquest motiu, van localitzar al seu propietari i es van entrevistar amb ell, qui va indicar que s'havia trobat el llibre tirat en el sòl i l'hi havia portat al seu domicili.

Els agents van intervenir el missal cantoral “INCIPIT LIBER, processionarius secundum consuetudinem ordinis sancti patris nostrí Hieronymi” i l'hi van lliurar a la seva legítima propietària en qualitat de dipòsit.

Text del Missal Cantoral