Localitzat en un hotel de Jerez de la Frontera

La Policia Nacional deté al presumpte autor de l'atropellament a tres agents quan fugia en un vehicle carregat amb més de 600 quilos d'haixix

Els fets van succeir en passat dia 28 quan va envestir, a més de 100 quilòmetres per hora, contra un cotxe policial en la localitat gaditana de Sanlúcar de Barrameda

En el registre realitzat en el seu habitatge de Chipiona, els agents han intervingut nombroses armes llargues amb munició com a pistoles, revòlvers, escopetes de dos canons, una pistola de butxaca i un subfusell d'assalt AK47

Vehicle intervingut

04/08/22

Agents de la Policia Nacional han detingut a Jerez de la Frontera (Cadis) a l'individu que, presumptament, va envestir a un cotxe policial en la localitat de Sanlúcar quan fugia en un tot terreny carregat amb vint fardells d'hachis. El detingut ha estat posat a disposició judicial com a presumpte autor de delictes contra la salut pública, temptativa d'homicidi i tinença il·lícita d'armes, entre uns altres. L'operació continua oberta a fi de localitzar al tercer implicat que anava de copilot.

RMAS INTERVENIDASA la fugida després de partida de contraban

 

Els fets van succeir el passat dia 28 quan, en el marc d'una recerca contra el tráfico de drogues, els agents portaven diversos dies vigilant els moviments d'un jove en considerar-ho, presumptament, autor d'un delicte contra la salut pública. Així, i després de recaptar les informacions pertinents, els policies es disposaven a donar-li l'alt després d'interceptar el seu vehicle al retorn d'una partida de contraban però, davant la presència policial, l'investigat va fer cas omís dels senyals dels funcionaris policials i el tot terreny amb els dos individus en el seu interior, va accelerar el cotxe contra els agents, mostrant una excessiva violència i un menyspreu absolut per la vida dels actuantes.

 

Dos dels policies, que es trobava amb l'armilla reflectora a peu en el camí, van haver de saltar i rodar pel vessant del camí cap als matolls per no ser atropellats mentre que el tercer, que encara es trobava a l'interior del cotxe, va tenir el temps just per reaccionar i sortir del vehicle. El tot terreny va impactar a més de cent quilòmetres hora contra el vehicle policial per la seva banda frontal.

 

Després de l'envestida els dos individus van emprendre la fugida sense ser localitzats en aquest moment, si ben va ser arrestat un dels implicats en la preparació de la partida de contraban, que havia realitzat funcions de “punt”, i que va ser localitzat amagat en un viver pròxim. Els agents van intervenir el vehicle tot terreny amb els 20 fardells d'haixix que portava en la seva part posterior, a més d'una pistola municionada. 

 

Nombroses armes en el seu habitatge

 

L'endemà, i després de les recerques oportunes, els agents van comprovar que el conductor implicava pernoctava en un hotel de Jerez on va ser detingut.  Posteriorment, els policies van dur a terme l'entrada i registre del seu domicili en Chipiona on, amb el suport de la Unitat de Guies Canins, van localitzar un gran nombre d'armes i munició -pistoles, revòlvers, escopetes de dos canons, una pistola de butxaca i un subfusell d'assalt AK47-. A més també es va intervenir diners en metàl·lic, nombroses joies, documentació amb anotacions i roba fosca al costat de diversos passamuntanyes.

 

Armes intervingudes