Operació conjunta de la Policia Nacional i la DGSS de Tunísia

Detingut a Tunísia un filoyihadista que incitava a la comissió d'actes violents a favor de DAESH

La detenció va ser realitzada per la Direcció general de Serveis Especials (DGSS) de Tunísia, gràcies a la informació aportada pels experts en la lluita antiterrorista de la Policia Nacional

06/07/22

Membres de la Direcció general de Serveis Especials (DGSS) de Tunísia han detingut en aquest país a un individu radicalitzat que presumptament hauria comès/fideïcomès delictes d'enaltiment terrorista i incitació a la comissió d'actes violents.

Aquesta operació ha estat el fruit de l'estreta col·laboració entre els Serveis de Seguretat de la DGSS de Tunísia i la Comissaria General d'Informació, i ha comptat amb la participació de la Brigada Provincial d'Informació de Sant Sebastià de la Policia Nacional. 

La recerca va començar a la fi de 2021, quan els experts en la lluita antiterrorista van detectar a un individu que, a través de nombroses publicacions en xarxes socials, realitzava apologia de DAESH i incitava a tercers a cometre actes violents. Fruit de les perquisicions policials, es va comprovar que aquesta persona radicalitzada es trobava a Tunísia, i immediatament va ser transmès als serveis de seguretat d'aquest país.

Després de l'intercanvi d'informació entre tots dos cossos policials es va procedir a la localització i detenció de l'individu, el qual va ser posat a la disposició de l'autoritat judicial, que va decretar el seu ingrés a la presó.