Després del robatori a la casa d'un conegut futbolista

La Policia Nacional desarticula un grup itinerant especialitzat a assaltar viles de luxe

Hi ha set persones detingudes pertanyents a una xarxa criminal d'origen albanès que presumptament acabaven de cometre un robatori en un xalet d'Eivissa en el qual es van apoderar de rellotges de luxe i joies per valor d'uns tres milions d'euros

Al moment de l'arrest de dos dels integrants de l'organització es van trobar els efectes robats en l'habitatge repartits per compartiments ocults del vehicle en el qual viatjaven

S'han dut a terme tres registres a la província de Màlaga i a la illa balear d'Eivissa, on s'han trobat efectes que els relacionen amb altres 15 assalts a habitatges de luxe a les províncies d'Alacant, Màlaga i Múrcia

Material intervingut

05/07/22

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal itinerant dedicada al robatori en xalets de luxe després de cometre un robatori a la casa d'un conegut futbolista. Hi ha set persones detingudes pertanyents a una xarxa criminal d'origen albanès que presumptament acabaven de cometre un robatori en un xalet d'Eivissa en el qual es van apoderar de rellotges de luxe i joies per valor d'uns tres milions d'euros. Al moment de l'arrest de dos dels integrants de l'organització es van trobar els efectes robats en l'habitatge per compartiments ocults del vehicle en el qual viatjaven. S'han dut a terme tres registres a la província de Màlaga i a la illa balear d'Eivissa, on s'han trobat efectes que els relacionen amb altres 15 assalts a habitatges de luxe a les províncies d'Alacant, Màlaga i Múrcia.

La recerca va començar a la fi de 2021, quan es van detectar diversos robatoris a l'interior de viles de luxe habitades en la Costa del Sol, Múrcia i Eivissa durant dates assenyalades com a nit de cap d'any i any nou. Durant els assalts es van arribar a apoderar de propietats de les víctimes per valor de 300.000 euros.

Les primeres indagacions dels agents els va portar a esbrinar que la xarxa criminal estava perfectament organitzada i estructurada, tenint la seva base a Albània des d'on es desplaçaven al nostre país el temps necessari per cometre els assalts en els habitatges seleccionats. A més van poder constatar les mesures de seguretat que adoptaven per  cometre els assalts, arribant a disposar de vehicles de gran cilindrada amb funcions de donar seguretat als potents turismes que traslladava als assaltants fins a la vila on perpetraven el robatori, així com de proporcionar-los cobertura durant la huída. Les perquisicions van permetre esbrinar que els vehicles utilitzats eren de lloguer i que els seleccionaven en funció de la seva potència, canviant-los posteriorment les matrícules per altres de models d'iguals característiques i desactivant els sistemes de posicionament geogràfic com a mesures de seguretat.

Triaven a famosos o a grans empresaris com a víctimes

En aquest punt de la recerca els agents van poder determinar que l'organització triava els habitatges de grans empresaris o de persones famoses per cometre els assalts i que disposaven de documents amb els habitatges seleccionats en zones exclusives per tot el país. També han pogut detectar que prèviament a la comissió dels robatoris, realitzaven visites a les viles per detectar les mesures de seguretat de les quals disposaven els habitatges, així com les condicions d'accés al lloc.  Durant els assalts, que solien començar escalant els murs perimetrals dels habitatges, empraven elements de disfressa per ocultar-se i equips de transmissió sofisticats per comunicar-se entre els participants en les accions delictives.

Les gestions practicades van aconseguir localitzar a un matrimoni resident a Màlaga, que mantenia forts llaços amb membres de l'organització criminal i que duia a terme totes les labors de logística que necessitaven per cometre els assalts, proporcionant vehicles, diners, allotjament i detectant habitatges per cometre els assalts.

En un moment determinat de la recerca, els agents van detectar que els responsables de l'organització van visitar en un mateix dia les ciutats de Màlaga, Barcelona i Eivissa, la qual cosa els va fer sospitar que podien estar estudiant cometre alguna de les seves accions delictives. Després de tenir coneixement el passat 28 de juny, que integrants de la xarxa criminal podrien estar desplaçant-se en ferri des de la illa eivissenca fins al municipi alacantí de Denia, es va establir un dispositiu de vigilància en el port i en el transcurs d'est, els agents van conèixer que s'acabava de cometre un robatori en una vila de luxe d'un conegut futbolista en el qual haurien sostret joies i rellotges per valor d'uns tres milions d'euros.

Rellotges de luxe en el compartiment del coixí de seguretat

Tan aviat van detectar la presència dels sospitosos, els agents van interceptar el vehicle i a dos presumptes membres de l'organització, podent localitzar en el compartiment de l'airbarg del passatger varis dels rellotges de luxe sostrets en l'assalt que pel que sembla havien dut a terme a Eivissa. El mètode d'ocultació que havien emprat per amagar la resta de rellotges i joies sostretes, va motivar que hagués d'intervenir el Grup Operatiu d'Intervencions Tècniques per a la seva recuperació, localitzant els efectes robats en diferents compartiments ocults del vehicle.

Després de l'arrest d'aquests dos integrants de la xarxa criminal, els agents van localitzar als altres cinc membres de l'organització a la província de Màlaga. Una vegada detinguts, es van dur a terme dos registres domiciliaris en els municipis malaguenys de Valle-Niça i Xilxes, així com un altre a Eivissa durant els quals es van intervenir efectes que van permetre incriminar presumptament als arrestats en altres 15 assalts a habitatges de luxe -nou a la província de Màlaga, quatre en municipis murcians i dos a la província d'Alacant-.