Els agents li van interceptar quan es dirigia a l'aeroport amb intenció d'abandonar Espanya

La Policia Nacional deté a Madrid a un home especialitzat en el robatori a restaurants de menjar ràpid

L'arrestat utilitzava el mètode del rififí -realitzar un forat en el sostre per accedir als ineaba els sistemes d'alarma cortandmuebles- per a això forçava una trapa de la teulada i accedia a l'interior a través d'una escala telescòpica

Saboto els cables de fibra per anul·lar els elements de detecció de moviment i pintava les càmeres de seguretat utilitzant un esprai

Se li imputen setze robatoris amb força en establiments en diferents punts de la geografia nacional (Comunitat de Madrid, Toledo, Albacete, Salamanca, León i Badajoz)

20/06/22

Agents de la Policia Nacional han detingut a Madrid a un home especialitzat en el robatori a restaurants de menjar ràpid a diverses províncies espanyoles. L'arrestat, que va ser interceptat quan es dirigia a l'aeroport amb la intenció d'abandonar Espanya, utilitzava el mètode del rifif -realitzar un forat en el sostre per accedir als immobles- i forçava una trapa de la teulada per accedir a l'interior a través d'una escala telescòpica. El detingut sabotejava els sistemes d'alarma, tallant els cables de fibra per anul·lar els elements de detecció de moviment i pintava les càmeres de seguretat utilitzant un esprai. Fins al moment se li considera el presumpte responsable de setze robatoris amb força en establiments.

La recerca es va iniciar arran d'una sèrie de robatoris amb força en restaurants de menjar ràpid ocorreguts en les últimes setmanes en diferents punts de la geografia nacional (diferent localitats de la Comunitat de Madrid, Toledo, Albacete, Salamanca, León i Badajoz). Tots aquests fets tenien alguna cosa en comú, una particular forma de procedir en l'execució altament especialitzada, mitjançant el mètode del “rififí”, la qual cosa va permetre concloure que l'autor de tots aquests fets era la mateixa persona.  

El detingut entrava en els establiments forçant una trapa de la teulada i accedia a l'interior a través d'una escala telescòpica a més, sabotejava els sistemes d'alarma tallant els cables de fibra per anul·lar els elements de detecció de moviment i pintava les càmeres de seguretat utilitzant un esprai. A més, els investigadors van comprovar que l'autor vestia sempre la mateixa roba, una caçadora de color blau amb una característica taca en la part posterior. L'objectiu del jove era sostreure els diners en efectiu de les caixes fortes o caixes de cabals per a això utilitzava una eina peculiar molt característica, unes arpes telescòpiques amb imant.

Després d'haver-se acreditat que l'autor d'aquests robatoris era la mateixa persona, els agents van realitzar gestions i van esbrinar la seva identitat. En aquest període va ser identificat un individu de matinada en els voltants d'una hamburgueseria de Ciudad Real. L'home tenia entre les seves pertinences eines i roba coincident amb la utilitzada en tots els robatoris investigats. A més, els agents van comprovar que en un altre restaurant pròxim, en el qual havia saltat l'alarma per fallada de comunicació, les alamas perimetrals estaven manipulades, trobant-se enfocant cap amunt.

Detingut quan sortia d'un allotjament turístic de Pinto (Madrid)

L'endemà, en el marc de les gestions realitzades, aquesta persona va ser localitzada en l'Aeroport Adolfo Suárez de Madrid, en una empresa de lloguer de vehicles, retornant un cotxe amb el qual es desplaçava per cometre els robatoris. Els agents van comprovar que l'home s'allotjava en un apartament turístic de la localitat de Pinto; pel que, davant el risc d'una sortida imminent d'Espanya, va ser detingut l'endemà quan abandonava l'allotjament, amb les seves pertinences personals, eines emprades per cometre robatoris i diners en efectiu. El detingut, de nacionalitat uruguaiana, es dirigia a l'Aeroport amb intenció d'abandonar Espanya.  Els investigadors van localitzar un traster llogat pel detingut a Madrid, que va ser objecte de registre i on es van trobar noves eines i robes utilitzades en els robatoris. 

El muntant total de diners en efectiu, sostret en els robatoris imputats fins al moment al detingut, és de setanta mil euros. Els agents continuen investigant altres fets delictius ocorreguts en les últimes setmanes per si poguessin ser obra del mateix autor.