En una operació conjunta amb la National Crime Agency –NCA- britànica

Intervingudes diverses armes de foc i 15 quilograms de cocaïna durant la detenció d'un dels fugitius britànics més cercats

El prófugo, considerado responsable del asesinato de un joven en 2015 en la ciudad británica de Liverpool, fue detenido cuando se inscribía en un gimnasio de la localidad malagueña de Coín

Junto al fugitivo, han sido arrestados tres compatriotas que le prestaban cobertura para permanecer oculto en Málaga y en el momento de la detención se ha intervenido un arma lista para abrir fuego

11/05/22

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la National Crime Agency –NCA- britànica, han intervingut diverses armes de foc i 15 quilograms de cocaïna durant la detenció d'un dels fugitius britànics més cercats.

El pròfug, considera responsable de l'assassinat d'un jove en 2015 a la ciutat britànica de Liverpool, va ser detingut quan s'inscrivia en un gimnàs de la localitat malaguenya de Coín. Al costat del fugitiu, han estat arrestats tres compatriotes que li prestaven cobertura per romandre ocult a Màlaga i al moment de la detenció s'ha intervingut un arma llesta parar obrir foc.

A l'arrestat li constava una ordre internacional de detenció, pels delictes d'assassinat i tráfico de drogues, emesa per les autoritats britàniques els qui havien arribat a llançar diverses campanyes a través dels mitjans de comunicació, per donar amb el parador del pròfug.

Gràcies a les campanyes publicitàries en els mitjans britànics i a les recerques dels agents de Policia Nacional, es van obtenir dades que, després de la seva comprovació i anàlisi van possibilitar l'obertura d'una línia de recerca que va permetre la localització i detenció del fugitiu inclòs en la llista dels més cercats.

Una vida sigilosa i sempre extremant les mesures de seguretat

Segons les perquisicions dels agents, el pròfug havia fixat la seva residència en un habitatge de la localitat malaguenya de Coín i convivia al costat de diversos compatriotes. Els investigadors van poder constatar com el pròfug portava una vida molt sigilosa i que solament facilitava l'entrada al domicili als seus consorts, extremant a tot moment les mesures de seguretat fins a tal punt que sempre portava una bandolera amb si, la qual cosa feia sospitar als agents que anava a tot moment armat fins i tot dins del seu domicili.

El passat cinc de maig, els investigadors van detectar un desplaçament del principal investigat al costat de tres compatriotes, en la localitat de Coín, moment en el qual els agents van detenir als sospitosos quan s'inscrivien en un gimnàs d'un centre comercial. L'actuació va agafar per sorpresa als arrestats, intervenint-se en una bandolera una pistola municionada  i sense segur/segur, és a dir, disposada per obrir foc, a més de 350 euros en efectiu i calçat esportiu, entre altres efectes.

Diligència d'entrada i registre en l'habitatge

Després dels arrests i la troballa de l'arma de foc, es va sol·licitar al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Coín, un manament d'entrada i registre al domicili dels investigats. Durant el registre els investigadors van intervenir tres pistoles, una d'elles metralladora, al costat dels seus carregadors i abundant munició de diferents calibres, 15 quilograms de cocaïna, 19 quilograms d'haixix i 123 grams de cogollos de marihuana.

A més d'una ordre internacional de detenció al principal investigat, als detinguts se'ls ha arrestat com a presumptes responsables, segons el cas, de  delictes de dipòsits d'armes, municions i explosius, tráfico de drogues i falsedat documental. L'autoritat judicial competent ha decretat l'ingrés a la presó de tots els arrestats